Митровић: Седам година нисам имао овакво љето, спремнији сам него икад!

“Направила се прича с Владе Дивцем и Пеђом Стојаковићем који су тамо на руководећим позицијама. Имао сам сјајно искуство. Видите мало како се ради тамо, упознате нове људе, направите контакте. Играо сам с младим играчима, видео сам где сам у односу на високопласиране пикове с драфта”, каже Лука за МОЗЗАРТ Спорт.

Кошарка 26.08.2016 | 13:45
Митровић: Седам година нисам имао овакво љето, спремнији сам него икад!
Прошле сезоне борио се с духовима повреда, ове сезоне се нада борби с чисто кошаркашким стварима и најављује да у њу улази спреман. Можда спремнији него икада.Лука Митровић предводиће тим Црвене звезде који је тек у настајању, а с обзиром да је у овом клубу од 2012. године где је дошао из Хемофарма, од њега се очекује да запне и носи тим више него икада. Кпитенски.

О том притиску, припремама, раду у Сједињеним Америчким Државама, новом формату Евролиге говорио је за МОЗЗАРТ Спорт.

Прво и логично питање - шта чека Звезду следеће сезоне?

“На папиру и по броју утакмица и када се гледа распоред чека нас изузетно тешка сезона, напорна. Има још месец и по дана до прве утакмице, чека нас доста рада до тада. Надам се да ћемо ми што смо овде и сви момци који буду дошли одрадити припреме без проблема с повредама. То је много важно. Била би права ствар да комплетни и спремнни уђемо у сезону”, истиче Митровић који нажалост веома добро зна колико је важно да вас повреде заобиђу.

Много се у јавности говори о новом систему такмичења у Евролиги свакако ће променити стратегију клубова, а Лука који је љубитељ најважније споредне ствари на свету истиче да га све подсећа на неку фудбалску лигу.

“Изузетна је част и привилегија бити међу 16 најбољх екипа. Практично, нема више група. Фудбалска лига нас чека да тако кажем, свако са сваким, нешто попут АБА лиге само с већим бројем екипа. Имаћемо прилику да играмо против сваког, да угостимо сваког. Најјаче екипе у Европи. Велики је то изазов, али и успех. Групна фаза је практично АБА лига. Видимо како се сви појачавају. Биће то на великом нивоу”, каже Митровић и најављује тако велике изазове који чекају његов тим.

Многи се питају да ли је ова сезона баш та у којој би сјајни крилни центар могао до краја да покаже таленат љубитељима кошарке у нашој земљи, а и шире.

“Ја сам са таквим очекивањима ушао и у прошлу сезону па се десила та повреда која се десила. Нова сезона - нова шанса, нова прилика. Оставио сам све иза себе. Искрено, скоро да нисам ни одмарао цело лето. Провео сам месец и по дана у Америци…”.

Митровића је у јуну прошле године на драфту изабрала Филаделфија као 60. пика, али је месец дана касније трејдован у Сакраменто заједно са Артурасом Гудаитисом у замену заКарла Лендрија, Џејсона Томпсона и Ника Стаускаса.

Какви су утисци после играња “преко баре”?

“Спремао сам се тамо преко лета и дошао - сам сада нећу да кажем у такмичарској форми - али мислим да ћу до почетка сезоне бити баш спреман и да ћу у нову сезону ући можда најспремнији до сада. Пропустио сам припреме репрезентације и први пут после чак седам година сам имао лето да мало одморим и да радим на себи. Професионални спорт је такав да морате посветите време свом телу и индивидуалном раду. То нисам имао прилику претходних година, сада јесам”, каже Митровић и истиче важност свега тога.

Како је било играти у Сједињеним Америчким Државама? Какви су утисци и колико то може да му помогне у борбама које ће водити предстојеће сезоне?

“Направила се прича са Владе Дивцем и Пеђом Стојаковићем који су тамо на руководећим позицијама. Имао сам сјајно искуство. Видите мало како се ради тамо, упознате нове људе, направите контакте. Играо сам са младим играчима, видео сам где сам у односу на високопласиране пикове са драфта и сјајне момке који су обезбедили уговоре са НБА екипама. Све ће ми то надам се доста значити!”, оптимиста је Митровић.

А, како се тренира у Београду, како теку припреме?

“Полако траје увођење у рад. Не ради се пуном паром, дозирано је. Спремамо се за оно што нас чека у наредним недељама. Ту су момци из ФМПа-а и јуниорског погона да нам помогну, ту је само нас неколико од прошле сезоне плус Огњен који једошао. Потребан је фонд играча за правилан тренинг. Нико од нових лица није ту случајно, сигурно је да ће они бити под лупом и за ову, поготово за наредне сезоне“, закључио је Лука.

Прилика да Дејан Радоњић види Митровића и остале момке под лупом и на делу биће против немачког Олденбурга 29. августа у Београду.

Извор: Моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар