Mitrović: Sedam godina nisam imao ovakvo ljeto, spremniji sam nego ikad!

“Napravila se priča s Vlade Divcem i Peđom Stojakovićem koji su tamo na rukovodećim pozicijama. Imao sam sjajno iskustvo. Vidite malo kako se radi tamo, upoznate nove ljude, napravite kontakte. Igrao sam s mladim igračima, video sam gde sam u odnosu na visokoplasirane pikove s drafta”, kaže Luka za MOZZART Sport.

Košarka 26.08.2016 | 13:45
Mitrović: Sedam godina nisam imao ovakvo ljeto, spremniji sam nego ikad!
Prošle sezone borio se s duhovima povreda, ove sezone se nada borbi s čisto košarkaškim stvarima i najavljuje da u nju ulazi spreman. Možda spremniji nego ikada.Luka Mitrović predvodiće tim Crvene zvezde koji je tek u nastajanju, a s obzirom da je u ovom klubu od 2012. godine gde je došao iz Hemofarma, od njega se očekuje da zapne i nosi tim više nego ikada. Kpitenski.

O tom pritisku, pripremama, radu u Sjedinjenim Američkim Državama, novom formatu Evrolige govorio je za MOZZART Sport.

Prvo i logično pitanje - šta čeka Zvezdu sledeće sezone?

“Na papiru i po broju utakmica i kada se gleda raspored čeka nas izuzetno teška sezona, naporna. Ima još mesec i po dana do prve utakmice, čeka nas dosta rada do tada. Nadam se da ćemo mi što smo ovde i svi momci koji budu došli odraditi pripreme bez problema s povredama. To je mnogo važno. Bila bi prava stvar da kompletni i spremnni uđemo u sezonu”, ističe Mitrović koji nažalost veoma dobro zna koliko je važno da vas povrede zaobiđu.

Mnogo se u javnosti govori o novom sistemu takmičenja u Evroligi svakako će promeniti strategiju klubova, a Luka koji je ljubitelj najvažnije sporedne stvari na svetu ističe da ga sve podseća na neku fudbalsku ligu.

“Izuzetna je čast i privilegija biti među 16 najboljh ekipa. Praktično, nema više grupa. Fudbalska liga nas čeka da tako kažem, svako sa svakim, nešto poput ABA lige samo s većim brojem ekipa. Imaćemo priliku da igramo protiv svakog, da ugostimo svakog. Najjače ekipe u Evropi. Veliki je to izazov, ali i uspeh. Grupna faza je praktično ABA liga. Vidimo kako se svi pojačavaju. Biće to na velikom nivou”, kaže Mitrović i najavljuje tako velike izazove koji čekaju njegov tim.

Mnogi se pitaju da li je ova sezona baš ta u kojoj bi sjajni krilni centar mogao do kraja da pokaže talenat ljubiteljima košarke u našoj zemlji, a i šire.

“Ja sam sa takvim očekivanjima ušao i u prošlu sezonu pa se desila ta povreda koja se desila. Nova sezona - nova šansa, nova prilika. Ostavio sam sve iza sebe. Iskreno, skoro da nisam ni odmarao celo leto. Proveo sam mesec i po dana u Americi…”.

Mitrovića je u junu prošle godine na draftu izabrala Filadelfija kao 60. pika, ali je mesec dana kasnije trejdovan u Sakramento zajedno sa Arturasom Gudaitisom u zamenu zaKarla Lendrija, Džejsona Tompsona i Nika Stauskasa.

Kakvi su utisci posle igranja “preko bare”?

“Spremao sam se tamo preko leta i došao - sam sada neću da kažem u takmičarskoj formi - ali mislim da ću do početka sezone biti baš spreman i da ću u novu sezonu ući možda najspremniji do sada. Propustio sam pripreme reprezentacije i prvi put posle čak sedam godina sam imao leto da malo odmorim i da radim na sebi. Profesionalni sport je takav da morate posvetite vreme svom telu i individualnom radu. To nisam imao priliku prethodnih godina, sada jesam”, kaže Mitrović i ističe važnost svega toga.

Kako je bilo igrati u Sjedinjenim Američkim Državama? Kakvi su utisci i koliko to može da mu pomogne u borbama koje će voditi predstojeće sezone?

“Napravila se priča sa Vlade Divcem i Peđom Stojakovićem koji su tamo na rukovodećim pozicijama. Imao sam sjajno iskustvo. Vidite malo kako se radi tamo, upoznate nove ljude, napravite kontakte. Igrao sam sa mladim igračima, video sam gde sam u odnosu na visokoplasirane pikove sa drafta i sjajne momke koji su obezbedili ugovore sa NBA ekipama. Sve će mi to nadam se dosta značiti!”, optimista je Mitrović.

A, kako se trenira u Beogradu, kako teku pripreme?

“Polako traje uvođenje u rad. Ne radi se punom parom, dozirano je. Spremamo se za ono što nas čeka u narednim nedeljama. Tu su momci iz FMPa-a i juniorskog pogona da nam pomognu, tu je samo nas nekoliko od prošle sezone plus Ognjen koji jedošao. Potreban je fond igrača za pravilan trening. Niko od novih lica nije tu slučajno, sigurno je da će oni biti pod lupom i za ovu, pogotovo za naredne sezone“, zaključio je Luka.

Prilika da Dejan Radonjić vidi Mitrovića i ostale momke pod lupom i na delu biće protiv nemačkog Oldenburga 29. avgusta u Beogradu.

Izvor: Mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar