Немаш злато са ОИ, иди у рудник па га тражи

Лидерова ријеч је закон, он је јачи од свега.

Свијет 25.08.2016 | 20:50
Немаш злато са ОИ, иди у рудник па га тражи
Није се без разлога репрезентативац Сјеверне Кореје у дизању тегова Ом Јунг Чол , извињавао предсједнику Ким Џонг Уну јер није узео злато. Јунг Чол се прије четири године у Лондону окитио златном медаљом, али у Рију није успио да понови тај подвиг.

"Надам се да ћу из свега овога изаћи јачи и на неком од наредних такмичења оправдати очекивања нације. Сребро око врата ми не дозвољава да будем поносан, нити да будем херој" , рекао је Јунг-Чол

Лидер Сјеверне Кореје Ким Џонг Ун наредио да спортисти у Рију освоје најмање 17 медаља, од тога пет златних, а вратили су се само са два златна одличја, па ће сада морати да сносе посљедице.



Ким је љут јер су освојили само седам медаља, десет мање него прије четири године у Лондону. Експерт за тоталитарне режиме попут овог у Кореји, Тошимитсу Сигемура каже да они који освоје медаље имају повластице

"Они који су освојили медаље биће награђени бољим мјестом за живот, добрим аутомобилом, можда и неким другим поклонима од стране режима" , рекао је Тошимитсу.

Како се спортисти на ОИ нису показали онако како је лидер Сјеверне Кореје замислио биће кажњени како он то буде замислио.

"Ким је био љут и разочаран резултатима. Они за које буде мислио да су га издали биће кажњени са смањеним порицјама оброка,  такође, вјероватно ће их преселити у лошије дијелове града, а могуће је да буду послати у рудник угља. Њима ће бити дозвољено да се врате након годину или двије" , казао је Сигемура. 

(Србија данас)

Коментари / 0

Оставите коментар