Nemaš zlato sa OI, idi u rudnik pa ga traži

Liderova riječ je zakon, on je jači od svega.

Svijet 25.08.2016 | 20:50
Nemaš zlato sa OI, idi u rudnik pa ga traži
Nije se bez razloga reprezentativac Sjeverne Koreje u dizanju tegova Om Jung Čol , izvinjavao predsjedniku Kim Džong Unu jer nije uzeo zlato. Jung Čol se prije četiri godine u Londonu okitio zlatnom medaljom, ali u Riju nije uspio da ponovi taj podvig.

"Nadam se da ću iz svega ovoga izaći jači i na nekom od narednih takmičenja opravdati očekivanja nacije. Srebro oko vrata mi ne dozvoljava da budem ponosan, niti da budem heroj" , rekao je Jung-Čol

Lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un naredio da sportisti u Riju osvoje najmanje 17 medalja, od toga pet zlatnih, a vratili su se samo sa dva zlatna odličja, pa će sada morati da snose posljedice.



Kim je ljut jer su osvojili samo sedam medalja, deset manje nego prije četiri godine u Londonu. Ekspert za totalitarne režime poput ovog u Koreji, Tošimitsu Sigemura kaže da oni koji osvoje medalje imaju povlastice

"Oni koji su osvojili medalje biće nagrađeni boljim mjestom za život, dobrim automobilom, možda i nekim drugim poklonima od strane režima" , rekao je Tošimitsu.

Kako se sportisti na OI nisu pokazali onako kako je lider Sjeverne Koreje zamislio biće kažnjeni kako on to bude zamislio.

"Kim je bio ljut i razočaran rezultatima. Oni za koje bude mislio da su ga izdali biće kažnjeni sa smanjenim poricjama obroka,  takođe, vjerovatno će ih preseliti u lošije dijelove grada, a moguće je da budu poslati u rudnik uglja. Njima će biti dozvoljeno da se vrate nakon godinu ili dvije" , kazao je Sigemura. 

(Srbija danas)

Komentari / 0

Ostavite komentar