Виландер о УС опену: Мари је за мене главни фаворит!

Седмоструки шампион гренд слема, а сада коментатор Еуроспорта Матс Виландер сматра да је главни фаворит на УС опену Енди Мари.

Тенис 26.08.2016 | 10:15
 Виландер о УС опену: Мари је за мене главни фаворит!
Британац је освојио претходни гренд слем Вимблдон, а потом је славио и на Олимпијским играма.

"За мене је главни фаворит Мари. Долази са много самопоуздања, после друге олимпијске титуле, а и у Синсинатију је приказао добру форму. Не треба заборавити Новака Ђоковића, који је први тенисер света", рекао је Виландер, који је 1988. освојио УСО.

Он не верује да би Рафаел Надал могао да стигне до трофеја у Њујорку.

"Мислим да УС опен долази прерано за Надала. Одиграо је неколико добрих мечева на Олимпијским играма, али је играо превише. Можда следеће године. Што се изненађења тиче, можда Милош Раонић, Кеи Нишикори или Марин Чилић", додао је некадашњи гренд слем шампион.

Виландер сматра да се неће скоро променити актуелни однос снага у тенису.

"Не видим ко би у наредне две године могао да доминира осим Надала, Федерера, Ђоковића и Марија. Енди и Новак предводе будућност тениса, остали су иза њих. Има добрих младих играча, али нису њихов ниво", рекао је Виландер.

Он је додао да је некада снага тенисера зависила од подлоге на којој се игра, док данас најбољи тенисери сви имају сличан стил игре без обзира на услове.

Последњи гренд слем сезоне УС опен почиње у ноћи између недеље и понедељка, а жреб парова је у петак у 17:30.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар