Vilander o US openu: Mari je za mene glavni favorit!

Sedmostruki šampion grend slema, a sada komentator Eurosporta Mats Vilander smatra da je glavni favorit na US openu Endi Mari.

Tenis 26.08.2016 | 10:15
 Vilander o US openu: Mari je za mene glavni favorit!
Britanac je osvojio prethodni grend slem Vimbldon, a potom je slavio i na Olimpijskim igrama.

"Za mene je glavni favorit Mari. Dolazi sa mnogo samopouzdanja, posle druge olimpijske titule, a i u Sinsinatiju je prikazao dobru formu. Ne treba zaboraviti Novaka Đokovića, koji je prvi teniser sveta", rekao je Vilander, koji je 1988. osvojio USO.

On ne veruje da bi Rafael Nadal mogao da stigne do trofeja u Njujorku.

"Mislim da US open dolazi prerano za Nadala. Odigrao je nekoliko dobrih mečeva na Olimpijskim igrama, ali je igrao previše. Možda sledeće godine. Što se iznenađenja tiče, možda Miloš Raonić, Kei Nišikori ili Marin Čilić", dodao je nekadašnji grend slem šampion.

Vilander smatra da se neće skoro promeniti aktuelni odnos snaga u tenisu.

"Ne vidim ko bi u naredne dve godine mogao da dominira osim Nadala, Federera, Đokovića i Marija. Endi i Novak predvode budućnost tenisa, ostali su iza njih. Ima dobrih mladih igrača, ali nisu njihov nivo", rekao je Vilander.

On je dodao da je nekada snaga tenisera zavisila od podloge na kojoj se igra, dok danas najbolji teniseri svi imaju sličan stil igre bez obzira na uslove.

Poslednji grend slem sezone US open počinje u noći između nedelje i ponedeljka, a žreb parova je u petak u 17:30.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar