Кафа, сок и бајадере - мало за помирење

Савез синдиката Републике Српске данас обиљежава 24 године од формирања. Сумирали су претходне године и закључили да радницима никада није било горе. Рођендан није успио да помори социјалне партнере. Неки се нису ни појавили у згради Синдиката.

Република Српска 25.08.2016 | 22:57
Кафа, сок и бајадере - мало за помирење
Кафа, сок, вода и бајадере за новинаре. Ту се гозба завршила. Разлога за славље нема, али има проблема. О њима се причало и на сједници Предсједништва. Први пут за 24 године постојања – синдикат годишњицу дочекује без Општег и 10 гранских колективних уговора и то оних у реалном сектору. Једном реченицом је заокружено гдје су радници и привреда.

Ранка Мишић,  предсједник Савеза синдиката Српске, позвала је социјалне партнере за преговарачки сто. Септембар би, каже, могао да донесе општи колективни уговор. Предизборно вријеме је обично рјешење за многе нерјешене ствари. Зато је списак захтјева јасан.

Хоће ли Влада као трећи социјални партнер испунити ишта од тога – још се не зна. Зна се да је захтјеве уредно саслушао потпредсједник Владе. Антон Касиповић обећао је нове разговоре.

Чак ни рођендан није успио да окупи све социјалне партнере за истим столом. Послодавци су избјегли честитке и неформално формалне разговоре.

Оштре ријечи још једном су потврдиле да нема разлога за било какво славље. Посебно радничко.

(БН телевизија)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

вупер

25.08.2016 19:31

Ранка са новом фризуром сад це све ново да буде. Јао радницка класо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

26.08.2016 03:35

Какав синдикат то је нестатало 1989 сада је то име Само спрдацина немају ни стида вазни Им је плата И позиција

ОДГОВОРИТЕ
Name

рокки

26.08.2016 06:21

Кафа је Францкова, сок из Словеније, вода Јана и све то засладјено Бајадером.Све домаци производи радника из БиХ.

ОДГОВОРИТЕ