Kafa, sok i bajadere - malo za pomirenje

Savez sindikata Republike Srpske danas obilježava 24 godine od formiranja. Sumirali su prethodne godine i zaključili da radnicima nikada nije bilo gore. Rođendan nije uspio da pomori socijalne partnere. Neki se nisu ni pojavili u zgradi Sindikata.

Republika Srpska 25.08.2016 | 22:57
Kafa, sok i bajadere - malo za pomirenje
Kafa, sok, voda i bajadere za novinare. Tu se gozba završila. Razloga za slavlje nema, ali ima problema. O njima se pričalo i na sjednici Predsjedništva. Prvi put za 24 godine postojanja – sindikat godišnjicu dočekuje bez Opšteg i 10 granskih kolektivnih ugovora i to onih u realnom sektoru. Jednom rečenicom je zaokruženo gdje su radnici i privreda.

Ranka Mišić,  predsjednik Saveza sindikata Srpske, pozvala je socijalne partnere za pregovarački sto. Septembar bi, kaže, mogao da donese opšti kolektivni ugovor. Predizborno vrijeme je obično rješenje za mnoge nerješene stvari. Zato je spisak zahtjeva jasan.

Hoće li Vlada kao treći socijalni partner ispuniti išta od toga – još se ne zna. Zna se da je zahtjeve uredno saslušao potpredsjednik Vlade. Anton Kasipović obećao je nove razgovore.

Čak ni rođendan nije uspio da okupi sve socijalne partnere za istim stolom. Poslodavci su izbjegli čestitke i neformalno formalne razgovore.

Oštre riječi još jednom su potvrdile da nema razloga za bilo kakvo slavlje. Posebno radničko.

(BN televizija)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

vuper

25.08.2016 19:31

Ranka sa novom frizurom sad ce sve novo da bude. Jao radnicka klaso

ODGOVORITE
Name

Galeb

26.08.2016 03:35

Kakav sindikat to je nestatalo 1989 sada je to ime Samo sprdacina nemaju ni stida vazni Im je plata I pozicija

ODGOVORITE
Name

rokki

26.08.2016 06:21

Kafa je Franckova, sok iz Slovenije, voda Jana i sve to zasladjeno Bajaderom.Sve domaci proizvodi radnika iz BiH.

ODGOVORITE