Жријеб за Лигу шампиона: Без групе ''смрти'', срећа уз Лестер!

После дуго времена у првој фази Лиге шампиона, чини се, немамо ону праву правцату групу смрти! А како је кренуло деловало је да тако нешто неће моћи да буде избегнуто, но међутим...

Фудбал 25.08.2016 | 19:31
Жријеб за Лигу шампиона: Без групе ''смрти'', срећа уз Лестер!
За извлачење куглица били су задужени легендарни Велшанин Јан Раш, промотер наредног финала, па једини човек који је освојио три трофеја Лиге шампиона са три различита клуба - Кларенс Седорф, онда Тијери Анри и Роберто Карлос. 

Њих четворица понајвише задовољства донели су екипама из групе Б, односно Г, које су по општем мишљењу најслабије. Шампион Енглеске Лестер може да буде презадовољан. Поред Порта, који овде слови можда и за фаворита, са Лисицама су у групи два тима која су далеко слабија од Ранијеријевог - Бриж и Копенхаген. 

Када је Б група у питању навијачи Наполија могу да певају, док сви остали (Бенфика, Динамо Кијев, Бешикташ) имају право да се надају пролазу у другу фазу. 

Најуједначенију групу, без дилеме, чине ЦСКА Москва, Тотенхем, Леверкузен и Монако.

А у А, Ц, Д, Ф и Х групи носиоци су и главни фаворити за освајање титуле првака Европе. Бранилац трофеја Реал Мадрид поново је спојен са Дортмундом. Поред та два тима Спортинг и Легија тешко да ће имати шта да траже. Јуве је апсолутно најближи првом месту у конкуренцији Севиље, Лиона и Динама из Загреба, баш као и Бајерн у друштву Атлетика, ПСВ-а и Ростова. Мада, Мадриђани су већ показали да и те како умеју против Бавараца... Биће ту ватре у борби за прво место. 

У групи А Базел и Лудогорец вероватно неће имати никакаве шансе да угрозе Арсенал и ПСЖ, што се не може рећи за Борусију из Менехгладбаха. Колтови су јако лоше прошли, али сигурно да ни Ситију ни Барселони неће бити свеједно, с обзиром на то какву је доминацију Борусија демострирала на путу до групне фазе. Селтик је овде апсолутни аутсајдер.

И наравно, само да констатујемо да се Пеп Гвардиола поново враћа на Ноу Камп. Долазио је са Бајерном - и јако лоше прошао - а сада ћемо га видети и са Манчестером....

ГРУПА А: Пари Сен Жермен, Арсенал, Базел, Лудогоретс.

ГРУПА Б: Бенфика, Наполи, Динамо Кијев, Бешикташ. 

ГРУПА Ц: Барселона, Манчестер Сити, Менхенгладбах, Селтик.

ГРУПА Д: Бајерн Минхен, Атлетико Мадрид, ПСВ, Ростов.

ГРУПА Е: ЦСКА Москва, Леверкузен, Тотенхем, Монако. 

ГРУПА Ф: Реал Мадрид, Дортмунд, Спортинг Лисабон, Легија.

ГРУПА Г: Лестер, Порто, Бриж, Копенхаген.

ГРУПА Х: Јувентус, Севиља, Лион, Динамо Загреб. 

Прво коло лиге шампиона на програму је 13. и 14. септембра, друго се игра 27. и 28, треће 18. и 19. октобра, четврто 1. и 2. новембра, пето 22. и 23, а последње шесто 6. и 7. децембра.

У нокаут фазу ће се пласирати по два најбоља тима из свих осам група, жреб је 12. децембра, а прве утакмице средином фебруара 2017.

Финале Лиге шампиона за сезону 2016/2017 је 3. јуна на Миленијум стадиону у Кардифу.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар