Žrijeb za Ligu šampiona: Bez grupe ''smrti'', sreća uz Lester!

Posle dugo vremena u prvoj fazi Lige šampiona, čini se, nemamo onu pravu pravcatu grupu smrti! A kako je krenulo delovalo je da tako nešto neće moći da bude izbegnuto, no međutim...

Fudbal 25.08.2016 | 19:31
Žrijeb za Ligu šampiona: Bez grupe ''smrti'', sreća uz Lester!
Za izvlačenje kuglica bili su zaduženi legendarni Velšanin Jan Raš, promoter narednog finala, pa jedini čovek koji je osvojio tri trofeja Lige šampiona sa tri različita kluba - Klarens Sedorf, onda Tijeri Anri i Roberto Karlos. 

Njih četvorica ponajviše zadovoljstva doneli su ekipama iz grupe B, odnosno G, koje su po opštem mišljenju najslabije. Šampion Engleske Lester može da bude prezadovoljan. Pored Porta, koji ovde slovi možda i za favorita, sa Lisicama su u grupi dva tima koja su daleko slabija od Ranijerijevog - Briž i Kopenhagen. 

Kada je B grupa u pitanju navijači Napolija mogu da pevaju, dok svi ostali (Benfika, Dinamo Kijev, Bešiktaš) imaju pravo da se nadaju prolazu u drugu fazu. 

Najujednačeniju grupu, bez dileme, čine CSKA Moskva, Totenhem, Leverkuzen i Monako.

A u A, C, D, F i H grupi nosioci su i glavni favoriti za osvajanje titule prvaka Evrope. Branilac trofeja Real Madrid ponovo je spojen sa Dortmundom. Pored ta dva tima Sporting i Legija teško da će imati šta da traže. Juve je apsolutno najbliži prvom mestu u konkurenciji Sevilje, Liona i Dinama iz Zagreba, baš kao i Bajern u društvu Atletika, PSV-a i Rostova. Mada, Madriđani su već pokazali da i te kako umeju protiv Bavaraca... Biće tu vatre u borbi za prvo mesto. 

U grupi A Bazel i Ludogorec verovatno neće imati nikakave šanse da ugroze Arsenal i PSŽ, što se ne može reći za Borusiju iz Menehgladbaha. Koltovi su jako loše prošli, ali sigurno da ni Sitiju ni Barseloni neće biti svejedno, s obzirom na to kakvu je dominaciju Borusija demostrirala na putu do grupne faze. Seltik je ovde apsolutni autsajder.

I naravno, samo da konstatujemo da se Pep Gvardiola ponovo vraća na Nou Kamp. Dolazio je sa Bajernom - i jako loše prošao - a sada ćemo ga videti i sa Mančesterom....

GRUPA A: Pari Sen Žermen, Arsenal, Bazel, Ludogorets.

GRUPA B: Benfika, Napoli, Dinamo Kijev, Bešiktaš. 

GRUPA C: Barselona, Mančester Siti, Menhengladbah, Seltik.

GRUPA D: Bajern Minhen, Atletiko Madrid, PSV, Rostov.

GRUPA E: CSKA Moskva, Leverkuzen, Totenhem, Monako. 

GRUPA F: Real Madrid, Dortmund, Sporting Lisabon, Legija.

GRUPA G: Lester, Porto, Briž, Kopenhagen.

GRUPA H: Juventus, Sevilja, Lion, Dinamo Zagreb. 

Prvo kolo lige šampiona na programu je 13. i 14. septembra, drugo se igra 27. i 28, treće 18. i 19. oktobra, četvrto 1. i 2. novembra, peto 22. i 23, a poslednje šesto 6. i 7. decembra.

U nokaut fazu će se plasirati po dva najbolja tima iz svih osam grupa, žreb je 12. decembra, a prve utakmice sredinom februara 2017.

Finale Lige šampiona za sezonu 2016/2017 je 3. juna na Milenijum stadionu u Kardifu.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar