Дисциплинска тужба против тужиоца Јањића?

Високи судски и тужилачки савјет БиХ покренуо је дисциплинску тужбу против тужиоца Мирослава Јањића, сазнаје БН телевизија из извора у Високом судском и тужилачком савјету.

Босна и Херцеговина 25.08.2016 | 17:23
Дисциплинска тужба против тужиоца Јањића?
Као разлог покретања тужбе наводи се Јањићево, наводно недовољно ангажовање у предмету Глигор Беговић. Подсјећамо, Глигор Беговић који је у рату био стражар у Сабирном центру Батковић код Бијељине, осуђен је првостепено на 13, а другостепено на 10 година затвора, што је према Кривичном закону СФРЈ једна од највећих казни за ратни злочин.

Поставља се питање - зашто Високи судски и тужилачки савјет покреће дисциплински поступак против тужиоца који је предмет завршио осуђујућом пресудом, а не и против тужилаца који годинама не раде ништа по питању ратних злочина у предметима: Дудаковић, Добровољачка, Сијековац, Брадина, Ледићи или против оних који не покрећу тужбе за криминал и корупцију?

Можда је одговор чињеница да је Мирослав Јањић тужилац у предмету Насер Орић.

(БН телевизија)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Сума

25.08.2016 15:37

Можда су у шуми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бајро

25.08.2016 15:42

Јањић је јако добар човјек и способан правник. Искрено се надам да ће до краја довести процес против криминалца и ратног злочинца Насера Орића који је прво побио више хиљада српских цивила па онда кукавички хеликоптером утекао из Сребреницу оставивши сопствену војску на милост и немилост убицама. Сви знамо шта је послије било. Тужан и јадан је Бошњак коме је утеклица и дезертер Насер Орић херој. Јањићу, заврши то како треба, имаш поздрав од колеге Бајре из Коњица!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоце

25.08.2016 15:47

10 година??? Зар се може поредити стражар у сабирном цемтру са злочимима Дудаковића, Добровољачком, Сијековцем ... Онда би они требали добити бар троструку смртну казну

ОДГОВОРИТЕ
Name

Име

25.08.2016 16:03

Браћо Срби добро размислите о свему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зерина

25.08.2016 16:42

Једини тужилац који у историји тужилаштва нема и не прави разлике када је злочин и криминал упитању...млад,перспективан,некоруптиван,у оваквој држави нормално да мозе бити само сметња.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ис

25.08.2016 16:59

Прво су га прихављивали сипи па сад ово. Неце га попустити док не одустане од Орица. Има ли ико од српских политицара да га подрзи и стане иза њега? Тегелтија је предсједавајуци ВСТВ... то је први Додиков сарадник из правосудја... хајде да видимо ста це урадити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеремија

25.08.2016 17:06

А мозда је и одговор да кадар СНСД-а управља поменутим савјетом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxxxццв

25.08.2016 18:35

Опет неком из Бошњачког народа смета стручност и принципијелност тужиоца који ради свиј посао. Циљ је јасан . Смијенити Јањића па ослободити зликовца Орића. На оваквом примјеру сво Српско руководство мора бити јединствено и подржати Јањића.

ОДГОВОРИТЕ