Disciplinska tužba protiv tužioca Janjića?

Visoki sudski i tužilački savjet BiH pokrenuo je disciplinsku tužbu protiv tužioca Miroslava Janjića, saznaje BN televizija iz izvora u Visokom sudskom i tužilačkom savjetu.

Bosna i Hercegovina 25.08.2016 | 17:23
Disciplinska tužba protiv tužioca Janjića?
Kao razlog pokretanja tužbe navodi se Janjićevo, navodno nedovoljno angažovanje u predmetu Gligor Begović. Podsjećamo, Gligor Begović koji je u ratu bio stražar u Sabirnom centru Batković kod Bijeljine, osuđen je prvostepeno na 13, a drugostepeno na 10 godina zatvora, što je prema Krivičnom zakonu SFRJ jedna od najvećih kazni za ratni zločin.

Postavlja se pitanje - zašto Visoki sudski i tužilački savjet pokreće disciplinski postupak protiv tužioca koji je predmet završio osuđujućom presudom, a ne i protiv tužilaca koji godinama ne rade ništa po pitanju ratnih zločina u predmetima: Dudaković, Dobrovoljačka, Sijekovac, Bradina, Ledići ili protiv onih koji ne pokreću tužbe za kriminal i korupciju?

Možda je odgovor činjenica da je Miroslav Janjić tužilac u predmetu Naser Orić.

(BN televizija)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Suma

25.08.2016 15:37

Možda su u šumi.

ODGOVORITE
Name

Bajro

25.08.2016 15:42

Janjić je jako dobar čovjek i sposoban pravnik. Iskreno se nadam da će do kraja dovesti proces protiv kriminalca i ratnog zločinca Nasera Orića koji je prvo pobio više hiljada srpskih civila pa onda kukavički helikopterom utekao iz Srebrenicu ostavivši sopstvenu vojsku na milost i nemilost ubicama. Svi znamo šta je poslije bilo. Tužan i jadan je Bošnjak kome je uteklica i dezerter Naser Orić heroj. Janjiću, završi to kako treba, imaš pozdrav od kolege Bajre iz Konjica!

ODGOVORITE
Name

Zoce

25.08.2016 15:47

10 godina??? Zar se može porediti stražar u sabirnom cemtru sa zločimima Dudakovića, Dobrovoljačkom, Sijekovcem ... Onda bi oni trebali dobiti bar trostruku smrtnu kaznu

ODGOVORITE
Name

Ime

25.08.2016 16:03

Braćo Srbi dobro razmislite o svemu.

ODGOVORITE
Name

zerina

25.08.2016 16:42

Jedini tužilac koji u istoriji tužilaštva nema i ne pravi razlike kada je zločin i kriminal upitanju...mlad,perspektivan,nekoruptivan,u ovakvoj državi normalno da moze biti samo smetnja.

ODGOVORITE
Name

Is

25.08.2016 16:59

Prvo su ga prihavljivali sipi pa sad ovo. Nece ga popustiti dok ne odustane od Orica. Ima li iko od srpskih politicara da ga podrzi i stane iza njega? Tegeltija je predsjedavajuci VSTV... to je prvi Dodikov saradnik iz pravosudja... hajde da vidimo sta ce uraditi.

ODGOVORITE
Name

jeremija

25.08.2016 17:06

A mozda je i odgovor da kadar SNSD-a upravlja pomenutim savjetom.

ODGOVORITE
Name

Xxxxccv

25.08.2016 18:35

Opet nekom iz Bošnjačkog naroda smeta stručnost i principijelnost tužioca koji radi svij posao. Cilj je jasan . Smijeniti Janjića pa osloboditi zlikovca Orića. Na ovakvom primjeru svo Srpsko rukovodstvo mora biti jedinstveno i podržati Janjića.

ODGOVORITE