Брашанац у зелено-бијелом: Доносим побједнички дух!

После невероватног, филмског обрта, Дарко Брашанац постао нови играч Бетиса из Севиље. Потписао уговор до 2020. године.

Фудбал 26.08.2016 | 10:00
Брашанац у зелено-бијелом: Доносим побједнички дух!
Шта се све догађало досадашњем фудбалеру Партизана Дарку Брашанцу на Иберијском полустрву у последњих 48 часова, можемо само да нагађамо, али и према оним информацијама које су биле доступне - могао би да направи сценарио за филм!

Брашанац је већ био виђен као играч португалске Виторије из Гимараеша, требало је, после обавезних медицинских прегледа, само да потпише трогодишњи уговор и да се фотографише у дресу новог клуба. И све је то било тако, док у среду поподне локални медији нису јавили: "Ништа од уговора!".

МОНДО је пренео информације из Португала, да би потом, из ФК Партизан, стигло посредно обавештење од породице Брашанца, да су остале "само ситнице у вези са реализацијом уговора" и да нису тачни наводи португалских медија.

Али, португалске колеге јесу биле у праву!

Негде у вечерњим часовима - потпуни велеобрт! Брашанац је остао на Иберијском полуострву, али не у Португалу, већ у Шпанији! Договорио је трансфер у Бетис из Севиље.

Тај трамнсфер јесте озваничен. Брашанац је "освануо" на сајту клуба, у новом дресу, сликајући се са функционерима Бетиса.

Према писању шпанских медија, овај обрт ишао је и на руку Партизану, јер ће од клуба из Севиље за њега добити 1,5 милион евра, односно 500.000 евра више него што би добио од Виторије Гимараеш.

У кратком представљању за сајт новог клуба, Брашанац је рекао да је по "вокацији" везиста, да је "агресиван на лопти" и да "изнад свега, воли да побеђује".

"У Партизану смо сваку утакмицу морали да добијемо. Од првих дана у Партизану, учили су нас победничком менталитету и то је оно што доносим у Бетис", рекао је Брашанац.

Брашанац је поникао у Партизану, за први тим играо је шест сезона, а једну је провео на позајмици у Смедереву и и освојио четири титуле првака државе и два Купа. Одиграо је и три меча за репрезентацију Србије.

Осим Брашанца, из Партизана су овог лета отишли: Миладин Стевановић (Турска), Марко Голубовић (Синђелић - позајмица), Андрија Живковић је као слободан играч отишао у Бенфику, Исмаил Беко Фофана (Чукарички), Саша Лукић (Торино), Александар Субић (Слобода Тузла - позајмица), Иван Бандаловски (раскид уговора), Никола Лековић (Напредак Крушевац), Немања Петровић (Чавес - Португал),  Живко Живковић (отишао у грчки Ксанти), Милош Остојић, Марко Јовановић, Лазар Ћирковић, Немања Главчић (прешао у Спартак из Суботице)...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар