Brašanac u zeleno-bijelom: Donosim pobjednički duh!

Posle neverovatnog, filmskog obrta, Darko Brašanac postao novi igrač Betisa iz Sevilje. Potpisao ugovor do 2020. godine.

Fudbal 26.08.2016 | 10:00
Brašanac u zeleno-bijelom: Donosim pobjednički duh!
Šta se sve događalo dosadašnjem fudbaleru Partizana Darku Brašancu na Iberijskom polustrvu u poslednjih 48 časova, možemo samo da nagađamo, ali i prema onim informacijama koje su bile dostupne - mogao bi da napravi scenario za film!

Brašanac je već bio viđen kao igrač portugalske Vitorije iz Gimaraeša, trebalo je, posle obaveznih medicinskih pregleda, samo da potpiše trogodišnji ugovor i da se fotografiše u dresu novog kluba. I sve je to bilo tako, dok u sredu popodne lokalni mediji nisu javili: "Ništa od ugovora!".

MONDO je preneo informacije iz Portugala, da bi potom, iz FK Partizan, stiglo posredno obaveštenje od porodice Brašanca, da su ostale "samo sitnice u vezi sa realizacijom ugovora" i da nisu tačni navodi portugalskih medija.

Ali, portugalske kolege jesu bile u pravu!

Negde u večernjim časovima - potpuni veleobrt! Brašanac je ostao na Iberijskom poluostrvu, ali ne u Portugalu, već u Španiji! Dogovorio je transfer u Betis iz Sevilje.

Taj tramnsfer jeste ozvaničen. Brašanac je "osvanuo" na sajtu kluba, u novom dresu, slikajući se sa funkcionerima Betisa.

Prema pisanju španskih medija, ovaj obrt išao je i na ruku Partizanu, jer će od kluba iz Sevilje za njega dobiti 1,5 milion evra, odnosno 500.000 evra više nego što bi dobio od Vitorije Gimaraeš.

U kratkom predstavljanju za sajt novog kluba, Brašanac je rekao da je po "vokaciji" vezista, da je "agresivan na lopti" i da "iznad svega, voli da pobeđuje".

"U Partizanu smo svaku utakmicu morali da dobijemo. Od prvih dana u Partizanu, učili su nas pobedničkom mentalitetu i to je ono što donosim u Betis", rekao je Brašanac.

Brašanac je ponikao u Partizanu, za prvi tim igrao je šest sezona, a jednu je proveo na pozajmici u Smederevu i i osvojio četiri titule prvaka države i dva Kupa. Odigrao je i tri meča za reprezentaciju Srbije.

Osim Brašanca, iz Partizana su ovog leta otišli: Miladin Stevanović (Turska), Marko Golubović (Sinđelić - pozajmica), Andrija Živković je kao slobodan igrač otišao u Benfiku, Ismail Beko Fofana (Čukarički), Saša Lukić (Torino), Aleksandar Subić (Sloboda Tuzla - pozajmica), Ivan Bandalovski (raskid ugovora), Nikola Leković (Napredak Kruševac), Nemanja Petrović (Čaves - Portugal),  Živko Živković (otišao u grčki Ksanti), Miloš Ostojić, Marko Jovanović, Lazar Ćirković, Nemanja Glavčić (prešao u Spartak iz Subotice)...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar