ПЛ БиХ: "Билино поље" у центру пажње, Радник чека Сарајево!

Мечеви седмог кола Премијер лиге БиХ играју се овог викенда, а најзанимљивији дуел одиграће Челик и Жељезничар у Зеници.

Фудбал 25.08.2016 | 22:30
ПЛ БиХ: "Билино поље" у центру пажње, Радник чека Сарајево!
Седмо коло Премијер лиге Босне и Херцеговине (27. и 28. август) доноси неколико занимљивих парова, од којих се издваја онај у Зеници.

На стадиону "Билино поље" Челик ће угостити Жељезничар. Биће то дуел старих ривала, још из доба бивше Југославије.

Зеничани су катастрофално отворили сезону. У првих шест мечева уписали су само један тријумф, па са четири бода заузимају претпосљедње мјесто. Много боља ситуација није ни на "Грбавици". Лоши резултати довели су до промјене на кормилу, па је Словенца Милоша Костића наслиједио Славко Петровић, досадашњи кормилар бијељинског Радника, који ће покушати да раздрма сарајевске плаве. Само седам освојених бодова од могућих 18 упалили су аларм у "Долини ћупова", па ће "класик" бх. фудбала у Зеници бити изузетно битан за обје екипе.

У Бијељини ће снаге одмјерити два клуба која су протеклих дана остали без тренера. Радник је већ ангажовао Петровићевог насљедника. Биће то српски стручњак Небојша Милошевић, док бордо тим још трага за новим тренером, након што је Алмир Хуртић напустио "Кошево".

Лидер првенства Слобода има тешко гостовање новајлији Крупи, док је Зрињски фаворит на свом стадиону против Витеза. Металеге ће угостити "фењераша" Олимпик, док ће у једином мечу који је на програму у недјељу снаге одмјерити Младост и Широки Бријег.

Четири меча гледаоци ће моћи да виде и у директним преносима на каналима БХТ 1, Моја ТВ и Арена спорт.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 7. КОЛО

Субота, 27. август:
17:30 Крупа - Слобода (суди: Адмир Шеховић, Сарајево)
17:30 Радник - Сарајево (Горан Параџик, Љубушки) - Моја ТВ
17:30 Металеге - Олимпик (Емир Спахалић, Мостар)
19:30 Челик - Жељезничар (Драган Скакић, Градишка) - Моја ТВ
20:00 Зрињски - Витез (Милош Гиговић, Градишка) - Арена спорт 1

Недјеља, 28. август:
17:00 Младост - Широки Бријег (Ирфан Пељто, Сарајево) - БХТ1

ТАБЕЛА: Слобода 13, Зрињски 13, Младост 10, Сарајево 9, Широки Бријег 9, Радник 8, Крупа 8, Витез 8, Жељезничар 7, Металеге 6, Челик 4, Олимпик 3.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар