PL BiH: "Bilino polje" u centru pažnje, Radnik čeka Sarajevo!

Mečevi sedmog kola Premijer lige BiH igraju se ovog vikenda, a najzanimljiviji duel odigraće Čelik i Željezničar u Zenici.

Fudbal 25.08.2016 | 22:30
PL BiH: "Bilino polje" u centru pažnje, Radnik čeka Sarajevo!
Sedmo kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine (27. i 28. avgust) donosi nekoliko zanimljivih parova, od kojih se izdvaja onaj u Zenici.

Na stadionu "Bilino polje" Čelik će ugostiti Željezničar. Biće to duel starih rivala, još iz doba bivše Jugoslavije.

Zeničani su katastrofalno otvorili sezonu. U prvih šest mečeva upisali su samo jedan trijumf, pa sa četiri boda zauzimaju pretposljednje mjesto. Mnogo bolja situacija nije ni na "Grbavici". Loši rezultati doveli su do promjene na kormilu, pa je Slovenca Miloša Kostića naslijedio Slavko Petrović, dosadašnji kormilar bijeljinskog Radnika, koji će pokušati da razdrma sarajevske plave. Samo sedam osvojenih bodova od mogućih 18 upalili su alarm u "Dolini ćupova", pa će "klasik" bh. fudbala u Zenici biti izuzetno bitan za obje ekipe.

U Bijeljini će snage odmjeriti dva kluba koja su proteklih dana ostali bez trenera. Radnik je već angažovao Petrovićevog nasljednika. Biće to srpski stručnjak Nebojša Milošević, dok bordo tim još traga za novim trenerom, nakon što je Almir Hurtić napustio "Koševo".

Lider prvenstva Sloboda ima teško gostovanje novajliji Krupi, dok je Zrinjski favorit na svom stadionu protiv Viteza. Metalege će ugostiti "fenjeraša" Olimpik, dok će u jedinom meču koji je na programu u nedjelju snage odmjeriti Mladost i Široki Brijeg.

Četiri meča gledaoci će moći da vide i u direktnim prenosima na kanalima BHT 1, Moja TV i Arena sport.

PREMIJER LIGA BIH - 7. KOLO

Subota, 27. avgust:
17:30 Krupa - Sloboda (sudi: Admir Šehović, Sarajevo)
17:30 Radnik - Sarajevo (Goran Paradžik, Ljubuški) - Moja TV
17:30 Metalege - Olimpik (Emir Spahalić, Mostar)
19:30 Čelik - Željezničar (Dragan Skakić, Gradiška) - Moja TV
20:00 Zrinjski - Vitez (Miloš Gigović, Gradiška) - Arena sport 1

Nedjelja, 28. avgust:
17:00 Mladost - Široki Brijeg (Irfan Peljto, Sarajevo) - BHT1

TABELA: Sloboda 13, Zrinjski 13, Mladost 10, Sarajevo 9, Široki Brijeg 9, Radnik 8, Krupa 8, Vitez 8, Željezničar 7, Metalege 6, Čelik 4, Olimpik 3.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar