Динамо Загреб - свемирски брод за српске клубове!

Хрватски шампион Динамо пласирао се четврти пут у последњих шест година у Лигу шампиона и тако потврдио да је далеко најуспешнији клуб из бивше Југославије.

Фудбал 25.08.2016 | 19:00
Динамо Загреб - свемирски брод за српске клубове!
Динамо је у реваншу плеј-офа у среду уивече у гостима савладао Салцбург после продужетака са 2:1 и пласирао се у групну фазу најјачег европског такмичења.

Колико је Динамо испред свих клубова из региона говоре и новчане награде, односно трансфери које је тај клуб направио овог лета.

’Модри’ су већ сада од Европе и продаје играча зарадили невероватних 45 милиона евра, а према неким наводма ускоро ће зарадити још 15 када буду продали Едуарда и Рога.

Са друге стране, Црвена звезда је овог лета продала Луиса Ибањеса Трабзону за 1,4 милиона евра, а уз европске награде збирно је зарадила нешто преко два милиона.

Што се тиче Партизана и Лукаричког, они су зарадили од продаје играча нешто преко 3 милиона евра, па је јасно да је Динамо профитирао више него сви српски клубови заједно.

Црвена звезда испала је у трећем колу квалификација за Лигу шампиона, а највероватније ће остати и без Лиге Европе. Војводина ће такође вероватно стати у плеј-офу за улазак у Лигу Европе, док су Партизан и Чукарички заустављени у 2. рунди квалификација за друго по јачини такмичење у Европи.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар