Dinamo Zagreb - svemirski brod za srpske klubove!

Hrvatski šampion Dinamo plasirao se četvrti put u poslednjih šest godina u Ligu šampiona i tako potvrdio da je daleko najuspešniji klub iz bivše Jugoslavije.

Fudbal 25.08.2016 | 19:00
Dinamo Zagreb - svemirski brod za srpske klubove!
Dinamo je u revanšu plej-ofa u sredu uiveče u gostima savladao Salcburg posle produžetaka sa 2:1 i plasirao se u grupnu fazu najjačeg evropskog takmičenja.

Koliko je Dinamo ispred svih klubova iz regiona govore i novčane nagrade, odnosno transferi koje je taj klub napravio ovog leta.

’Modri’ su već sada od Evrope i prodaje igrača zaradili neverovatnih 45 miliona evra, a prema nekim navodma uskoro će zaraditi još 15 kada budu prodali Eduarda i Roga.

Sa druge strane, Crvena zvezda je ovog leta prodala Luisa Ibanjesa Trabzonu za 1,4 miliona evra, a uz evropske nagrade zbirno je zaradila nešto preko dva miliona.

Što se tiče Partizana i Lukaričkog, oni su zaradili od prodaje igrača nešto preko 3 miliona evra, pa je jasno da je Dinamo profitirao više nego svi srpski klubovi zajedno.

Crvena zvezda ispala je u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a najverovatnije će ostati i bez Lige Evrope. Vojvodina će takođe verovatno stati u plej-ofu za ulazak u Ligu Evrope, dok su Partizan i Čukarički zaustavljeni u 2. rundi kvalifikacija za drugo po jačini takmičenje u Evropi.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar