Примитиван: Милановић подсјећа на Додика

Лидер СДП и бивши премијер Хрватске, Зоран Милановић, у последње време својим популистичким наступом и примитивизмом све више подсећа на Милорада Додика изјавио је министар спољних послова БиХ, Игор Црнадак.

Босна и Херцеговина 25.08.2016 | 15:05
Примитиван: Милановић подсјећа на Додика
"Зоран Милановић је овај пут заиста претерао", рекао је Црнадак, коментаришући изјаву Милановића да није одушевљен ситуацијом у БиХ, за коју каже да је, 'биг схит', а жалио се и да у Сарајеву нема с ким разговарати, те да би БиХ преко реда угурао у ЕУ јер 'то је земља без реда и поретка'.

Било би најбоље, сматра Црнадак, да Милановић већ данас почне да упућује извињење свима које је увредио.

"Мислим да би неко ко је кандидат за премијера Хрватске и ко је већ био на тој функцији, морао с много више поштовања и такта говорити о односима у региону. Господин Милановић је увредио и БиХ, Србију и Србе као народ и Европску народну партију и многе друге", навео је Црнадак.

Жеља актуелног сазива Савета министара БиХ и свих који су заступљени у тој институцији јесте, додао је, да се граде што бољи односи с Хрватском.

"Али, ако званична хрватска политика буде о нама мислила оно што је о нама мислио Милановић, онда ће то ићи врло тешко", рекао је шеф бх. дипломатије.

Такође, додао је, да би била "медвјеђа услуга“ када би се остварио Милановићев став, да би “БиХ преко реда угурао у Европску унију јер “то је земља без реда и поретка“.

"БиХ треба да своје економске, социјалне, правне и друге параметре усклади с европским стандардима, а најбољи пут за то је нормална процедура. Не требају нам никакве пречице, већ поштено вредновање наших реформи и свега онога што радимо на путу ка ЕУ", рекао је Црнадак.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Драган

25.08.2016 13:59

Тако је Игоре живимо у свијету ПРИМИТИВИЗМА .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кинг

25.08.2016 15:32

Ништа није погријешио. Ко је компетентан политичар у БиХ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

yугословен

25.08.2016 15:40

ИМАС ПАРЕ ИДИ У БЕОГРАД КЛИНИКА СВЕТИ ВИД

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реални

26.08.2016 00:25

За разлику од вас из.пдп ја никад нисам био за Додика, али ај сад било просло.Како мозе министар спољњих послова овако јадно водити кампању за изборе.Да несто знацис не би се бавио унутрасњим минорним стварима.Веома јадно је ово твоје спустање на Милин ниво и само нам показујес да ниста бољи ниси.

ОДГОВОРИТЕ