Primitivan: Milanović podsjeća na Dodika

Lider SDP i bivši premijer Hrvatske, Zoran Milanović, u poslednje vreme svojim populističkim nastupom i primitivizmom sve više podseća na Milorada Dodika izjavio je ministar spoljnih poslova BiH, Igor Crnadak.

Bosna i Hercegovina 25.08.2016 | 15:05
Primitivan: Milanović podsjeća na Dodika
"Zoran Milanović je ovaj put zaista preterao", rekao je Crnadak, komentarišući izjavu Milanovića da nije oduševljen situacijom u BiH, za koju kaže da je, 'big shit', a žalio se i da u Sarajevu nema s kim razgovarati, te da bi BiH preko reda ugurao u EU jer 'to je zemlja bez reda i poretka'.

Bilo bi najbolje, smatra Crnadak, da Milanović već danas počne da upućuje izvinjenje svima koje je uvredio.

"Mislim da bi neko ko je kandidat za premijera Hrvatske i ko je već bio na toj funkciji, morao s mnogo više poštovanja i takta govoriti o odnosima u regionu. Gospodin Milanović je uvredio i BiH, Srbiju i Srbe kao narod i Evropsku narodnu partiju i mnoge druge", naveo je Crnadak.

Želja aktuelnog saziva Saveta ministara BiH i svih koji su zastupljeni u toj instituciji jeste, dodao je, da se grade što bolji odnosi s Hrvatskom.

"Ali, ako zvanična hrvatska politika bude o nama mislila ono što je o nama mislio Milanović, onda će to ići vrlo teško", rekao je šef bh. diplomatije.

Takođe, dodao je, da bi bila "medvjeđa usluga“ kada bi se ostvario Milanovićev stav, da bi “BiH preko reda ugurao u Evropsku uniju jer “to je zemlja bez reda i poretka“.

"BiH treba da svoje ekonomske, socijalne, pravne i druge parametre uskladi s evropskim standardima, a najbolji put za to je normalna procedura. Ne trebaju nam nikakve prečice, već pošteno vrednovanje naših reformi i svega onoga što radimo na putu ka EU", rekao je Crnadak.

(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Dragan

25.08.2016 15:59

Tako je Igore živimo u svijetu PRIMITIVIZMA .

ODGOVORITE
Name

King

25.08.2016 17:32

Ništa nije pogriješio. Ko je kompetentan političar u BiH?

ODGOVORITE
Name

yugosloven

25.08.2016 17:40

IMAS PARE IDI U BEOGRAD KLINIKA SVETI VID

ODGOVORITE
Name

Realni

26.08.2016 02:25

Za razliku od vas iz.pdp ja nikad nisam bio za Dodika, ali aj sad bilo proslo.Kako moze ministar spoljnjih poslova ovako jadno voditi kampanju za izbore.Da nesto znacis ne bi se bavio unutrasnjim minornim stvarima.Veoma jadno je ovo tvoje spustanje na Milin nivo i samo nam pokazujes da nista bolji nisi.

ODGOVORITE