Ујни монструму притвор, ујаку слобода

Експерти Завода за судску медицину Републике Српске извршили су ексхумацију тијела двогодишњег дјечака у селу Лијешањ надомак Зворника. Тијело дјечака пронађено је у шуми умотано у гардеробу и велику најлонску врећу.

Република Српска 25.08.2016 | 23:00
Ујни монструму притвор, ујаку слобода
Ексухамција тијела дјечака Лазара Ребића извршена је на неприступачном терену у атару села Лијешањ, у близини старе, напуштене куће, која је наводно некада припадала дједу убијеног дјечака.

“Овдје се заправо не ради о класичној ексхумацији, јер посмртни остаци нису били сахрањени. Овдје се не ради о сахрањивању, него су посмртни остаци замотани у неке одјевне предмете којима ћемо се бавити касније, а потом у једну већу најлонску кесу”, објашњава др Жељко Каран, директор Завода за судску медицину Републике Српске.

Због постојања сумње да су починили убиство дјетета, полиција је привела ујака дјечака Мијата Станкића и његову невјенчану супругу Фату Дурак. Они су према извјештају полиције признали ово кривично дјело и показали мјесто гдје су оставили тијело дјечака. Колико је монструозна размјера овог злочина, доказује и начин на који су одбачени посмртни остаци.

“Само су прекривени са 2-3 камена и врло мало земље, можда центиметар – два, тако да се не може говорити о сахрани, у смислу да је ископано гробно мјесто па посмртни остаци положени у гробно мјесто, па гробно мјесто поново затрпано. Не, него се овдје ради о површинским посмртним остацима који су били прекривени са 2-3 камена и то је све.”

Окружни суд у Бијељини одредио је притвор за Фату Дуракову, а та мјера почиње 22. августа и може да траје до мјесец дана, док њен невјенчани супруг Мијат Станкић неће бити притворен.

Суд је донио рјешење по којем се одбија приједлог Окружног тужилаштва Бијељина да се одреди притвор и за осумњиченог Станкића, јер за то нису испуњени законом прописани услови.

Дуракова је невјенчана супруга Мијата Станкића, ујака дјечака, код кога су убијени Лазар и његов млађи брат живјели. Дјечака су прије неколико дана убили Дуракова и Станкић, а онда га закопали у оближњу шуму. Након хапшења су признали убиство.



БН телевизија

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

каменица

25.08.2016 11:57

Не волим да хвалим полицију,али овај пут капа доле за њих,а суд и тузиластво нек се запитају ста раде,срамота за дрзаву,за све,није постено ни према том недузном детету.Цовек сакрио лес,показао место и сад нема услова за притвор,па ко је луд овде!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зашто?

25.08.2016 12:05

А што није њему? Ако су заједно направили злочин?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Монструми

25.08.2016 12:19

Ујни монструму притвор а ујаку монструму (привремена) слобода, тако наслов треба да гласи. Није ни он исао у суму да бере јагоде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак

25.08.2016 12:30

Ујна убила а ујак помагао а пуштен на слободу ?Дјеца додељена оцу јер их је мајка напустила а чувала их ташта (пуница)?Овде има још много питања !!! Јадно дијете !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маца

25.08.2016 13:50

А ташта(пуница) је болесна жена па ви видите како се о дјеци бринуло уз то су ујак и ујна алкохоличари !!!Мени није јасно шта ради и гдје је полиција,тужилаштво,социјалне службе...

Name

Лија

25.08.2016 12:55

Јасно као дан. Фата Дурак, ујна је насилно узела дијете и убила га. Ујак је помагао приликом прикиравања кривичног дјела, на начин да је учествовао у закопавању убијеног дјетета и није пријавио извршиоца убиства надлежним.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маца

25.08.2016 13:17

Мени није јасно зашто и ујак није у затвору ?

Name

ре Маца

25.08.2016 15:31

Мацо да ти Лија покуша објаснити. Ујак је највјероватније на саслушању код тужиоца признао кривично дјело прикривања тешког убиства које је починила ујна Фата. Значи он није извршилац тешког убиства. Процјена поступајућег тужиоца је да не предложи суду одређивање мјере притвора за ујака и то је сасвим легитимно и у оквиру закона. Мацо воли те Лија.

Name

Муња

25.08.2016 13:23

Ту се не зна ко кога хангира

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајка

25.08.2016 14:21

Мајка се јос не јавља?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

26.08.2016 05:20

Ујну живу одерати па је запалити, а ујака само живог запалити. Оцу педесет удараца бичом.

ОДГОВОРИТЕ