Ujni monstrumu pritvor, ujaku sloboda

Eksperti Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske izvršili su ekshumaciju tijela dvogodišnjeg dječaka u selu Liješanj nadomak Zvornika. Tijelo dječaka pronađeno je u šumi umotano u garderobu i veliku najlonsku vreću.

Republika Srpska 25.08.2016 | 23:00
Ujni monstrumu pritvor, ujaku sloboda
Eksuhamcija tijela dječaka Lazara Rebića izvršena je na nepristupačnom terenu u ataru sela Liješanj, u blizini stare, napuštene kuće, koja je navodno nekada pripadala djedu ubijenog dječaka.

“Ovdje se zapravo ne radi o klasičnoj ekshumaciji, jer posmrtni ostaci nisu bili sahranjeni. Ovdje se ne radi o sahranjivanju, nego su posmrtni ostaci zamotani u neke odjevne predmete kojima ćemo se baviti kasnije, a potom u jednu veću najlonsku kesu”, objašnjava dr Željko Karan, direktor Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske.

Zbog postojanja sumnje da su počinili ubistvo djeteta, policija je privela ujaka dječaka Mijata Stankića i njegovu nevjenčanu suprugu Fatu Durak. Oni su prema izvještaju policije priznali ovo krivično djelo i pokazali mjesto gdje su ostavili tijelo dječaka. Koliko je monstruozna razmjera ovog zločina, dokazuje i način na koji su odbačeni posmrtni ostaci.

“Samo su prekriveni sa 2-3 kamena i vrlo malo zemlje, možda centimetar – dva, tako da se ne može govoriti o sahrani, u smislu da je iskopano grobno mjesto pa posmrtni ostaci položeni u grobno mjesto, pa grobno mjesto ponovo zatrpano. Ne, nego se ovdje radi o površinskim posmrtnim ostacima koji su bili prekriveni sa 2-3 kamena i to je sve.”

Okružni sud u Bijeljini odredio je pritvor za Fatu Durakovu, a ta mjera počinje 22. avgusta i može da traje do mjesec dana, dok njen nevjenčani suprug Mijat Stankić neće biti pritvoren.

Sud je donio rješenje po kojem se odbija prijedlog Okružnog tužilaštva Bijeljina da se odredi pritvor i za osumnjičenog Stankića, jer za to nisu ispunjeni zakonom propisani uslovi.

Durakova je nevjenčana supruga Mijata Stankića, ujaka dječaka, kod koga su ubijeni Lazar i njegov mlađi brat živjeli. Dječaka su prije nekoliko dana ubili Durakova i Stankić, a onda ga zakopali u obližnju šumu. Nakon hapšenja su priznali ubistvo.



BN televizija

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

kamenica

25.08.2016 11:57

Ne volim da hvalim policiju,ali ovaj put kapa dole za njih,a sud i tuzilastvo nek se zapitaju sta rade,sramota za drzavu,za sve,nije posteno ni prema tom neduznom detetu.Covek sakrio les,pokazao mesto i sad nema uslova za pritvor,pa ko je lud ovde!?

ODGOVORITE
Name

Zašto?

25.08.2016 12:05

A što nije njemu? Ako su zajedno napravili zločin?

ODGOVORITE
Name

Monstrumi

25.08.2016 12:19

Ujni monstrumu pritvor a ujaku monstrumu (privremena) sloboda, tako naslov treba da glasi. Nije ni on isao u sumu da bere jagode.

ODGOVORITE
Name

Bošnjak

25.08.2016 12:30

Ujna ubila a ujak pomagao a pušten na slobodu ?Djeca dodeljena ocu jer ih je majka napustila a čuvala ih tašta (punica)?Ovde ima još mnogo pitanja !!! Jadno dijete !!!

ODGOVORITE
Name

Maca

25.08.2016 13:50

A tašta(punica) je bolesna žena pa vi vidite kako se o djeci brinulo uz to su ujak i ujna alkoholičari !!!Meni nije jasno šta radi i gdje je policija,tužilaštvo,socijalne službe...

Name

Лија

25.08.2016 12:55

Јасно као дан. Фата Дурак, ујна је насилно узела дијете и убила га. Ујак је помагао приликом прикиравања кривичног дјела, на начин да је учествовао у закопавању убијеног дјетета и није пријавио извршиоца убиства надлежним.

ODGOVORITE
Name

Maca

25.08.2016 13:17

Meni nije jasno zašto i ujak nije u zatvoru ?

Name

ре Маца

25.08.2016 15:31

Мацо да ти Лија покуша објаснити. Ујак је највјероватније на саслушању код тужиоца признао кривично дјело прикривања тешког убиства које је починила ујна Фата. Значи он није извршилац тешког убиства. Процјена поступајућег тужиоца је да не предложи суду одређивање мјере притвора за ујака и то је сасвим легитимно и у оквиру закона. Мацо воли те Лија.

Name

Munja

25.08.2016 13:23

Tu se ne zna ko koga hangira

ODGOVORITE
Name

Majka

25.08.2016 14:21

Majka se jos ne javlja?!

ODGOVORITE
Name

Bole

26.08.2016 05:20

Ujnu živu oderati pa je zapaliti, a ujaka samo živog zapaliti. Ocu pedeset udaraca bičom.

ODGOVORITE