Добој: Штрајк шумара од 1. септембра

Радници Шумског газдинства /ШГ/ "Добој" ступиће 1. септембра у штрајк због двије неисплаћене плате и регреса за 2015. и 2016. годину усљед неријешених односа у вези са овлаштеним лицем за заступање овог газдинства, одлука је Синдикалне организације ШГ "Добој".

Република Српска 25.08.2016 | 13:10
Добој: Штрајк шумара од 1. септембра
Предсједник Синдикалне организације ШГ "Добој" Душко Ђурић рекао је да једночасовни штрајк упозорења, који је одржан у понедјељак, 22. августа, није уродио плодом.

Ђурић истиче да синдикалну организацију интересују технички кадрови и да су одбили "политичка рјешења" директора Јавног предузећа "Шуме Српске" Ристе Марића.

Ђурић је појаснио да је ријеч о мирној обустави рада у просторијама ШГ "Добој", која ће трајати до испуњења њихових захтјева.

Он је навео да ће се до штрајка несметано одвијати обим производње који је по текућем плану за ову годину пребачен за 118 одсто, те да на рачуну има довољно средстава пошто газдинство послује позитивно, као и да нема разлога да се плате не исплате.

Вукашин Сувајац, који је рјешењем директора "Шума Српске" смијењен са дужности директора добојског газдинства, упозорио је да до правног рјешења тренутне ситуације, штету трпе 140 радника, процес производње као и однос према купцима и уговореним обавезама.

Из "Шума Српске" наводе да ће плате запосленима у ШГ "Добој" бити исплаћене када у Дирекцију Јавног предузећа буде достављен налог за плату са потписом овлаштеног лица за заступање ШГ "Добој".

Рјешењем вршиоца дужности директора "Шума Српске" од 28. марта Вукашин Сувајац је разријешен дужности, а на његово мјесто је именован Славен Гојковић.



Извор: Срна

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

таригуз

25.08.2016 12:01

Лазу, они не смију страјковати, неда Баја

ОДГОВОРИТЕ