Doboj: Štrajk šumara od 1. septembra

Radnici Šumskog gazdinstva /ŠG/ "Doboj" stupiće 1. septembra u štrajk zbog dvije neisplaćene plate i regresa za 2015. i 2016. godinu usljed neriješenih odnosa u vezi sa ovlaštenim licem za zastupanje ovog gazdinstva, odluka je Sindikalne organizacije ŠG "Doboj".

Republika Srpska 25.08.2016 | 13:10
Doboj: Štrajk šumara od 1. septembra
Predsjednik Sindikalne organizacije ŠG "Doboj" Duško Đurić rekao je da jednočasovni štrajk upozorenja, koji je održan u ponedjeljak, 22. avgusta, nije urodio plodom.

Đurić ističe da sindikalnu organizaciju interesuju tehnički kadrovi i da su odbili "politička rješenja" direktora Javnog preduzeća "Šume Srpske" Riste Marića.

Đurić je pojasnio da je riječ o mirnoj obustavi rada u prostorijama ŠG "Doboj", koja će trajati do ispunjenja njihovih zahtjeva.

On je naveo da će se do štrajka nesmetano odvijati obim proizvodnje koji je po tekućem planu za ovu godinu prebačen za 118 odsto, te da na računu ima dovoljno sredstava pošto gazdinstvo posluje pozitivno, kao i da nema razloga da se plate ne isplate.

Vukašin Suvajac, koji je rješenjem direktora "Šuma Srpske" smijenjen sa dužnosti direktora dobojskog gazdinstva, upozorio je da do pravnog rješenja trenutne situacije, štetu trpe 140 radnika, proces proizvodnje kao i odnos prema kupcima i ugovorenim obavezama.

Iz "Šuma Srpske" navode da će plate zaposlenima u ŠG "Doboj" biti isplaćene kada u Direkciju Javnog preduzeća bude dostavljen nalog za platu sa potpisom ovlaštenog lica za zastupanje ŠG "Doboj".

Rješenjem vršioca dužnosti direktora "Šuma Srpske" od 28. marta Vukašin Suvajac je razriješen dužnosti, a na njegovo mjesto je imenovan Slaven Gojković.Izvor: Srna

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

tariguz

25.08.2016 14:01

Lazu, oni ne smiju strajkovati, neda Baja

ODGOVORITE