Зашто Вучић не иде на форум у Дубровнику?

Премијер Србије Александар Вучић одустао је од учешћа на Дубровник форуму, јер су организатори, упркос формалном позиву, учинили све да његово присуство учине излишним, речено је Тањугу у Кабинету премијера Србије.

Србија 24.08.2016 | 23:11
Зашто Вучић не иде на форум у Дубровнику?
Српски премијер је, наиме, потврдио долазак на форум, кажу у његовом Кабинету, али је практично учињено све да се то не догоди.

Такав исход сам Вучић је наговијестио у понедељак, на поподневној прес конференцији у Београду, када је рекао да још није донио коначну одлуку, али да "вјероватно неће учествовати" на Дубровник форуму.

У Кабинету премијера Србије за Тањуг наводе да је премијер у том тренутку имао информације да је панел на којем је требало да учествује заједно са, поред осталих, својим хрватским колегом Тихомиром Орешковићем, у међувремену отказан.

Орешковић је у уторак изјавио да "долазак Вучића у Дубровник нема смисла, јер неће бити одржан премијерски панел".

Образложење за то што је преиначен формат панела било је да за премијерски састав "не постоји занимање", те да ће зато, умјесто њега, бити организован министарски панел, који ће водити шеф Моста независних листа Божо Петров, а учествоваће и Орешковић.

"Био је то дефинитивно сигнал да премијера Вучића не желе", навели су за Тањуг у Кабинету предсједника владе.

Премијер је практично "уважио" напоре домаћина да онемогуће његов долазак, који је најавио још у вријеме сусрета са предсједницом Колиндом Грабар-Китаровић у Хрватској и Србији.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Дон

24.08.2016 23:31

Зашто Срби нису нигдје добродошли?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зајебант

24.08.2016 23:52

Е само им он још фали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

25.08.2016 03:57

Боји се да га не ухапсе јер се друзи са криминалцима из РС-а. Да,да.

ОДГОВОРИТЕ
Name

роб

25.08.2016 07:44

Зато сто су их побједили у косарци и ватрополу

ОДГОВОРИТЕ