Zašto Vučić ne ide na forum u Dubrovniku?

Premijer Srbije Aleksandar Vučić odustao je od učešća na Dubrovnik forumu, jer su organizatori, uprkos formalnom pozivu, učinili sve da njegovo prisustvo učine izlišnim, rečeno je Tanjugu u Kabinetu premijera Srbije.

Srbija 24.08.2016 | 23:11
Zašto Vučić ne ide na forum u Dubrovniku?
Srpski premijer je, naime, potvrdio dolazak na forum, kažu u njegovom Kabinetu, ali je praktično učinjeno sve da se to ne dogodi.

Takav ishod sam Vučić je nagovijestio u ponedeljak, na popodnevnoj pres konferenciji u Beogradu, kada je rekao da još nije donio konačnu odluku, ali da "vjerovatno neće učestvovati" na Dubrovnik forumu.

U Kabinetu premijera Srbije za Tanjug navode da je premijer u tom trenutku imao informacije da je panel na kojem je trebalo da učestvuje zajedno sa, pored ostalih, svojim hrvatskim kolegom Tihomirom Oreškovićem, u međuvremenu otkazan.

Orešković je u utorak izjavio da "dolazak Vučića u Dubrovnik nema smisla, jer neće biti održan premijerski panel".

Obrazloženje za to što je preinačen format panela bilo je da za premijerski sastav "ne postoji zanimanje", te da će zato, umjesto njega, biti organizovan ministarski panel, koji će voditi šef Mosta nezavisnih lista Božo Petrov, a učestvovaće i Orešković.

"Bio je to definitivno signal da premijera Vučića ne žele", naveli su za Tanjug u Kabinetu predsjednika vlade.

Premijer je praktično "uvažio" napore domaćina da onemoguće njegov dolazak, koji je najavio još u vrijeme susreta sa predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović u Hrvatskoj i Srbiji.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Don

24.08.2016 23:31

Zašto Srbi nisu nigdje dobrodošli?

ODGOVORITE
Name

Zajebant

24.08.2016 23:52

E samo im on još fali.

ODGOVORITE
Name

Kiki

25.08.2016 03:57

Boji se da ga ne uhapse jer se druzi sa kriminalcima iz RS-a. Da,da.

ODGOVORITE
Name

rob

25.08.2016 07:44

Zato sto su ih pobjedili u kosarci i vatropolu

ODGOVORITE