Списак Бразила: Нови селектор и нова екипа!

После злата на Олимпијским Играма, Селесао се са најјачим тимом окреће у квалификацијама за СП.

Фудбал 26.08.2016 | 08:00
Списак Бразила: Нови селектор и нова екипа!
Олимпијско злато је још вруће, Бразил слави једину медаљу која му је недостајала у фудбалу, али оне праве репрезентативне обавезе тек крећу. Бразилцима је потребна А репрезентација која ће опет бити страх и трепет за Јужну Америку и свет.

Селесао са новим селектором очекује наставак квалификација за СП у Русији 2018. године. Први списак од ступања на селекторску дужност је објавио искусни стручњак Тите. И не разликује се много од последњег списак Карлоса Дунге.

Ни нови селектор није вратио у репрезентацију Тијага Силву, а нема ни Давида Луиза којег је Дунга прецртао у финишу селекторског мандата.

Од голмана су ту Алисон и Марсело Грохе који су били редовни код Дунге плус Веверсон. На штоперским позицијама Тите рачуна на Маркињоса, Жила, Миранду и Родрига Каја. Дакле, исти штоперски квартет као код Дунге на Копа Америка. Две промене је Тите направио на бековским позицијама. Дани Алвес и Филипе Луис су задржали место у тиму, али уместоФабиња и Дагласа Сантоса, сада су позвани Фагнер и Марсело који се враћа у национални тим после одсуства код Дунге.

У везном реду, статус репрезентативаца су задржали Каземиро, Лукас Лима, РенатоАугусто и Вилијан. У односу на тим са Копа Америка нема Ганса, Елијаса, Валаса и ЛукасаМоуре.

Напад ће предводити златни трилинг са Олимпијских Игара: Габријел Жезус, Габријел Барбоса иНејмар. Плус Тајсон из Шахтјора. Место у репрезентацији су код Титеа изгубили Хулк и Жонаскоји су играли код Дунге на Копа Америка.

Треба истаћи да због повреде нема Дагласа Косте, али и да је селекторов избор био да не позове Оскара, Фирмина, Алекса Тешеиру, Фернандиња, Алекса Сандра…

Комплетан списак Бразила за квалификационе мечеве против Еквадора и Колумбије

Голмани: Алисон (Рома), Марсело Грохе (Гремио), Веверсон (Атлетико Параненсе)

Одбрана: Дани Алвес (Јувентус), Марсело (Реал Мадрид), Миранда (Интер), Филипе Луис (Атлетико Мадрид), Маркињос (ПСЖ), Жил (Шандонг), Родриго Кајо (Сао Пауло), Фагнер (Коринтијанс)

Везни ред: Вилијан (Челси), Паулињо (Гвангжу), Филипе Коутињо (Ливерпул), Лукас Лима (Сантос), Ренато Аугусто (Пекинг), Каземиро (Реал Мадрид), Ђулијано (Зенит), Рафаел Кариока (Атлетико Минеиро)

Напад: Нејмар (Барселона), Габријел (Сантос), Габријел Жезус (Манчестер Сити), Тајсон (Шахтјор)

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар