Spisak Brazila: Novi selektor i nova ekipa!

Posle zlata na Olimpijskim Igrama, Selesao se sa najjačim timom okreće u kvalifikacijama za SP.

Fudbal 26.08.2016 | 08:00
Spisak Brazila: Novi selektor i nova ekipa!
Olimpijsko zlato je još vruće, Brazil slavi jedinu medalju koja mu je nedostajala u fudbalu, ali one prave reprezentativne obaveze tek kreću. Brazilcima je potrebna A reprezentacija koja će opet biti strah i trepet za Južnu Ameriku i svet.

Selesao sa novim selektorom očekuje nastavak kvalifikacija za SP u Rusiji 2018. godine. Prvi spisak od stupanja na selektorsku dužnost je objavio iskusni stručnjak Tite. I ne razlikuje se mnogo od poslednjeg spisak Karlosa Dunge.

Ni novi selektor nije vratio u reprezentaciju Tijaga Silvu, a nema ni Davida Luiza kojeg je Dunga precrtao u finišu selektorskog mandata.

Od golmana su tu Alison i Marselo Grohe koji su bili redovni kod Dunge plus Veverson. Na štoperskim pozicijama Tite računa na Markinjosa, Žila, Mirandu i Rodriga Kaja. Dakle, isti štoperski kvartet kao kod Dunge na Kopa Amerika. Dve promene je Tite napravio na bekovskim pozicijama. Dani Alves i Filipe Luis su zadržali mesto u timu, ali umestoFabinja i Daglasa Santosa, sada su pozvani Fagner i Marselo koji se vraća u nacionalni tim posle odsustva kod Dunge.

U veznom redu, status reprezentativaca su zadržali Kazemiro, Lukas Lima, RenatoAugusto i Vilijan. U odnosu na tim sa Kopa Amerika nema Gansa, Elijasa, Valasa i LukasaMoure.

Napad će predvoditi zlatni triling sa Olimpijskih Igara: Gabrijel Žezus, Gabrijel Barbosa iNejmar. Plus Tajson iz Šahtjora. Mesto u reprezentaciji su kod Titea izgubili Hulk i Žonaskoji su igrali kod Dunge na Kopa Amerika.

Treba istaći da zbog povrede nema Daglasa Koste, ali i da je selektorov izbor bio da ne pozove Oskara, Firmina, Aleksa Tešeiru, Fernandinja, Aleksa Sandra…

Kompletan spisak Brazila za kvalifikacione mečeve protiv Ekvadora i Kolumbije

Golmani: Alison (Roma), Marselo Grohe (Gremio), Veverson (Atletiko Paranense)

Odbrana: Dani Alves (Juventus), Marselo (Real Madrid), Miranda (Inter), Filipe Luis (Atletiko Madrid), Markinjos (PSŽ), Žil (Šandong), Rodrigo Kajo (Sao Paulo), Fagner (Korintijans)

Vezni red: Vilijan (Čelsi), Paulinjo (Gvangžu), Filipe Koutinjo (Liverpul), Lukas Lima (Santos), Renato Augusto (Peking), Kazemiro (Real Madrid), Đulijano (Zenit), Rafael Karioka (Atletiko Mineiro)

Napad: Nejmar (Barselona), Gabrijel (Santos), Gabrijel Žezus (Mančester Siti), Tajson (Šahtjor)

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar