Илиев: Вјерујем да је свлачионица бојкотовала Томића!

Појединце све занима, само не како играју! Спортски директор Партизана најављује озбиљне резове до краја прелазног рока!

Фудбал 26.08.2016 | 12:00
Илиев: Вјерујем да је свлачионица бојкотовала Томића!
Не, заиста не верујем у то. Ја сам био спортиста и они су спортисти, знам како размишљају. Ако то евентуално постоји, онда је то најгори слој људског друштва и сигуран сам да навијачи, ако би сазнали да је такав у нашој свлачионици, не би могли да га воле. Не би могао да им буде идол.

Ивица Илиев, 25. јула.

У дану кад је после ремија са Бачком одбијена оставка Ивана Томића, спортски директор Партизана тако је узвратио на новинарску опаску да у свлачионици црно-белих постоје кланови и да поједини играчи „буше“ тренера. Тад није хтео или ни сам није веровао у оно што је било видљиво.

Месец дана касније исто тако не може чудом да се начуди да су они који су му указивали на проблем били - у праву.

„Све што се говорило, а тицало се или се тиче подељености у свлачионици, изгледа, добија потврду. Негативне приче о бојкоту бившег тренера у овом тренутку делују реалније. После свега, почињем и сам да верујем да су неки играчи „заслужни“ за одлазак Ивана Томића“,јада се Ивица Илиев у разговору за МОЗЗАРТ Спорт, после најновијег - четвртог - кикса тима из Хумске 1 у само шест суперлигашких кола.

Болно сазнање. У сваком случају. Само, не може ни Парни ваљак довека да трпи или чека појединце. Зато, попут тренера Марка Николића, први човек спортског сектора највљује растанке са некима, за које се верује да су били коловође бунта.

„Не могу да верујем да имена које имамо овако играју. Ко је, уопште, тако нешто могао да претпостави? Реч је о фудбалерима који су негде нешто значили, оставили траг, имали утицај на игре, резултате, трофеје... А код нас ништа не играју!? Зато ће у наредних десет дана, до краја прелазног рока, бити великих резова. Озбиљних. Ако појединци желе да се брукају то је њихово право, међутим, некоректно је и неприхватљиво да то чине преко леђа Партизана. Једној великој групи играча ћемо се захвалити“.

Илиев, разумљиво, неће о именима. Хоће о штетном утицају.

„Препознаће се сами, знају шта су радили. Њима је, изгледа, стало само да једни на друге пребацују кривицу. Нико да се запита „да ли сам могао боље?“. Свашта се прича у свлачионици: те ко колику плату има, те ко ће да буде тренер, ко је с ким и где изашао, да ли је нешто попио или не... Свиме се баве, само не својом игром“.

У таквим околностима, показало се на различитим примерима, ефикасно делује „ударац по џепу.“

„Нећу да причам о новчаним казнама, међутим, размишљамо о много чему. Ово више стварно није смешно. Забрињавајуће је. Тек да се зна, момци све добијају на време, свака плата им је „легла“ у дан. Не знам на шта могу да се жале“.

Ако се савлачионица располутила логично је запитати се: због чега? Једну сматрају да је реч само о унутрашњим поделама, јер су поједини играчи, побеснели кад су чули колико зарађује Бразилац Леонардо (510.000 евра годишње), док има и мишљења да је семе раздора убечено ван клуба, из табора опозиције, жељне да се домогне власти на изборима 12. септембра и да преко неких фудбалера свесно ради против интереса црно-белих.

„Није добро док је на снази в. д. стање. Као спортиста, једва чекам да се цела ситуација реши. Због Партизана, не због себе. Овако, сви пливају и неким својим идејама, а то је заправо муљ у коме клуб не може да функционише“.

Црно-белима је до одласка на двонедељну паузу, кад ће се и ражестити борба власти и опозиције пред Ванредну скупштину, остао меч са Радом у седмом колу Суперлиге, у коме имају само две победе.

„Једино што ми у глави даје наду да ћемо кренути јесте утисак да ћемо у офанзиви бити бољи. Приметан је надолазак Леонарда, враћа нам се полако Марко Јанковић, а долазак још једног шпица (Уроша Ђурђевића, оп. аут.) би требало да нас пробуди, јер ћемо са том тројком у навланом делу тима бити далеко опаснији“, додао је Ивица Илиев, спортски директор Партизана.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар