Iliev: Vjerujem da je svlačionica bojkotovala Tomića!

Pojedince sve zanima, samo ne kako igraju! Sportski direktor Partizana najavljuje ozbiljne rezove do kraja prelaznog roka!

Fudbal 26.08.2016 | 12:00
Iliev: Vjerujem da je svlačionica bojkotovala Tomića!
Ne, zaista ne verujem u to. Ja sam bio sportista i oni su sportisti, znam kako razmišljaju. Ako to eventualno postoji, onda je to najgori sloj ljudskog društva i siguran sam da navijači, ako bi saznali da je takav u našoj svlačionici, ne bi mogli da ga vole. Ne bi mogao da im bude idol.

Ivica Iliev, 25. jula.

U danu kad je posle remija sa Bačkom odbijena ostavka Ivana Tomića, sportski direktor Partizana tako je uzvratio na novinarsku opasku da u svlačionici crno-belih postoje klanovi i da pojedini igrači „buše“ trenera. Tad nije hteo ili ni sam nije verovao u ono što je bilo vidljivo.

Mesec dana kasnije isto tako ne može čudom da se načudi da su oni koji su mu ukazivali na problem bili - u pravu.

„Sve što se govorilo, a ticalo se ili se tiče podeljenosti u svlačionici, izgleda, dobija potvrdu. Negativne priče o bojkotu bivšeg trenera u ovom trenutku deluju realnije. Posle svega, počinjem i sam da verujem da su neki igrači „zaslužni“ za odlazak Ivana Tomića“,jada se Ivica Iliev u razgovoru za MOZZART Sport, posle najnovijeg - četvrtog - kiksa tima iz Humske 1 u samo šest superligaških kola.

Bolno saznanje. U svakom slučaju. Samo, ne može ni Parni valjak doveka da trpi ili čeka pojedince. Zato, poput trenera Marka Nikolića, prvi čovek sportskog sektora najvljuje rastanke sa nekima, za koje se veruje da su bili kolovođe bunta.

„Ne mogu da verujem da imena koje imamo ovako igraju. Ko je, uopšte, tako nešto mogao da pretpostavi? Reč je o fudbalerima koji su negde nešto značili, ostavili trag, imali uticaj na igre, rezultate, trofeje... A kod nas ništa ne igraju!? Zato će u narednih deset dana, do kraja prelaznog roka, biti velikih rezova. Ozbiljnih. Ako pojedinci žele da se brukaju to je njihovo pravo, međutim, nekorektno je i neprihvatljivo da to čine preko leđa Partizana. Jednoj velikoj grupi igrača ćemo se zahvaliti“.

Iliev, razumljivo, neće o imenima. Hoće o štetnom uticaju.

„Prepoznaće se sami, znaju šta su radili. Njima je, izgleda, stalo samo da jedni na druge prebacuju krivicu. Niko da se zapita „da li sam mogao bolje?“. Svašta se priča u svlačionici: te ko koliku platu ima, te ko će da bude trener, ko je s kim i gde izašao, da li je nešto popio ili ne... Svime se bave, samo ne svojom igrom“.

U takvim okolnostima, pokazalo se na različitim primerima, efikasno deluje „udarac po džepu.“

„Neću da pričam o novčanim kaznama, međutim, razmišljamo o mnogo čemu. Ovo više stvarno nije smešno. Zabrinjavajuće je. Tek da se zna, momci sve dobijaju na vreme, svaka plata im je „legla“ u dan. Ne znam na šta mogu da se žale“.

Ako se savlačionica raspolutila logično je zapitati se: zbog čega? Jednu smatraju da je reč samo o unutrašnjim podelama, jer su pojedini igrači, pobesneli kad su čuli koliko zarađuje Brazilac Leonardo (510.000 evra godišnje), dok ima i mišljenja da je seme razdora ubečeno van kluba, iz tabora opozicije, željne da se domogne vlasti na izborima 12. septembra i da preko nekih fudbalera svesno radi protiv interesa crno-belih.

„Nije dobro dok je na snazi v. d. stanje. Kao sportista, jedva čekam da se cela situacija reši. Zbog Partizana, ne zbog sebe. Ovako, svi plivaju i nekim svojim idejama, a to je zapravo mulj u kome klub ne može da funkcioniše“.

Crno-belima je do odlaska na dvonedeljnu pauzu, kad će se i ražestiti borba vlasti i opozicije pred Vanrednu skupštinu, ostao meč sa Radom u sedmom kolu Superlige, u kome imaju samo dve pobede.

„Jedino što mi u glavi daje nadu da ćemo krenuti jeste utisak da ćemo u ofanzivi biti bolji. Primetan je nadolazak Leonarda, vraća nam se polako Marko Janković, a dolazak još jednog špica (Uroša Đurđevića, op. aut.) bi trebalo da nas probudi, jer ćemo sa tom trojkom u navlanom delu tima biti daleko opasniji“, dodao je Ivica Iliev, sportski direktor Partizana.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar