ОК БиХ: Нисмо ништа освојили, а кад ћемо не знамо...!

Олимпијски комитет БиХ саопштењем се обратио јавности послије наступа Бх спортиста на Олимпијским играма у Рију.

Остали спортови 25.08.2016 | 14:45
ОК БиХ: Нисмо ништа освојили, а кад ћемо не знамо...!
Саопштење Олимпијског комитета БиХ преносимо у цијелости:

" С обзиром да су завршене олимпијске игре Рио 2016 и да се наша Олимпијска делегација управо враћа у БиХ, желимо обавјестити јавност и медије:

У складу са статутарним надлежностима Олимпијског комитета БиХ и Законом о спорту БиХ , мисија ОИ Рио 2016 од стране Олимпијског комитета БиХ је испуњена у потпуности (иако смо је испунили " подржани" одлукама и обећањима надлежних министарстава и до данашњег дана без уплаћених средства за учешће на ОИ Рио 2016. ). Нисмо задовољни резултатима, али су осим куглаша, они били очекивани или близу очекиваног.

Амелу Туки је фалило два мјеста или  метар за финалну борбу за медаљу, а Лариса Церић је на поене изгубила од противнице коју је недавно савладала . Од осталих спортиста и нисмо очекивали медаљу нити су је спортисти и тренери икада најављивали.

Босна и Херцеговина и на слиједећим Играма само чудом и огромним одрицањем појединца може остварити олимпијску медаљу у конкуренцији 207 држава. Свих 207 држава ће се у наредном четверогодишњем циклусу најозбиљније и системски припремати за остварење олимпијског сна.

Друштвено политичким односом, нагомилавају се проблеми у бх спорту годинама те "гуше " клубове и бх спортске савезе који производе врхунске спортисте и олимпијце и ми о томе аргументирано и јавно говоримо даноноћно, те реализирамо сваки доступни пројекат неби ли им бар симболично помогли.

Ове проблеме покушавамо ријешити са надлежнима али нам наш статус небуџетског удружења грађана без извршне политичке моћи, онемогућава наше намјере да спроведемо у дијело .

Резултати наших олимпијаца ће остати исти и у наредним годинама осим повремених бљескова појединаца или тимова, све док се однос према спорту, клубовима и савезима , ОК БиХ и спортској легислативи темељно не промјени и спорт јединствено подржи од свих нивоа власти у складу са надлежностима.

У таквом амбијенту ћемо имати право захтјевати од спортиста да остваре наш заједнички циљ који се зове " прва олимпијска медаља за државу Босну и Херцеговину", пише у саопштењу ОКБиХ.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

нема везе

25.08.2016 13:37

Ни Дјекна јос није умрла, а кад це ......

ОДГОВОРИТЕ