У Ливерпул стигла понуда од 810.000.000 евра?!

Британски медији брује о могућим променама у власничкој структури славног и посрнулог клуба...

Фудбал 25.08.2016 | 13:30
У Ливерпул стигла понуда од 810.000.000 евра?!
Ливерпулу не иде па не иде! Ни са новим менаџером Јиргеном Клопом Редсима не цветају руже, поново није изборен пласман у Лигу шампиона, а нова сезона почела је веома траљаво. Довољно да медији на Острву почну да спекулишу о променама на Енфилду.

А према првим гласинама које преноси Дејли мејл могло би да се догоди чак и да амерички тајкун Џон Хенри прода славни и посрнули клуб. Наводно, купци постоје и већ су се јавили. Наравно, у питању су Кинези, а ко би други?!

Исти извор даље тврди да се ради о конгломерату Евербригхт чија су примарна делатност финансијске услуге и који је Ливерпул проценио на 700.000.000 фунти, илити нешто преко810.000.000 евра. Позивајући се на инсајдера из врха клуба Дејли мејл још наводи да је прелиминарна понуда у тој вредности већ стигла на Енфилд, али да су мале шансе да амерички власници одлуче да продају већински део акција.

Наиме, они су пре за сарадњу са новим улагачима, тако да ће понуда - уколико је заиста стигла - бити глатко одбијена, стоји даље у тексту.

"Већ смо причали о томе... Под правим условима и са правим партнером спремни смо да сарађујемо, да му препустимо удео у клубу. Све са дугорочним циљем и због унапређења Ливерпула", подсећа Дејли мејл на изјаву председника Редса Тома Вернараод пре неколико дана. 

Да подсетимо, Американци су Ливерпул купили пре девет година за око 330.000.000 евра. За то време освојен је само један Лигу куп, а у стварање моћног тима уложени силни милиони. Када се све то "сабере и одузме", па подвуче црта, свакако да никога не би требало да чуди што се све чешће говори како актуелни власници имају у плану да се повуку са Енфилда... 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар