U Liverpul stigla ponuda od 810.000.000 evra?!

Britanski mediji bruje o mogućim promenama u vlasničkoj strukturi slavnog i posrnulog kluba...

Fudbal 25.08.2016 | 13:30
U Liverpul stigla ponuda od 810.000.000 evra?!
Liverpulu ne ide pa ne ide! Ni sa novim menadžerom Jirgenom Klopom Redsima ne cvetaju ruže, ponovo nije izboren plasman u Ligu šampiona, a nova sezona počela je veoma traljavo. Dovoljno da mediji na Ostrvu počnu da spekulišu o promenama na Enfildu.

A prema prvim glasinama koje prenosi Dejli mejl moglo bi da se dogodi čak i da američki tajkun Džon Henri proda slavni i posrnuli klub. Navodno, kupci postoje i već su se javili. Naravno, u pitanju su Kinezi, a ko bi drugi?!

Isti izvor dalje tvrdi da se radi o konglomeratu Everbright čija su primarna delatnost finansijske usluge i koji je Liverpul procenio na 700.000.000 funti, iliti nešto preko810.000.000 evra. Pozivajući se na insajdera iz vrha kluba Dejli mejl još navodi da je preliminarna ponuda u toj vrednosti već stigla na Enfild, ali da su male šanse da američki vlasnici odluče da prodaju većinski deo akcija.

Naime, oni su pre za saradnju sa novim ulagačima, tako da će ponuda - ukoliko je zaista stigla - biti glatko odbijena, stoji dalje u tekstu.

"Već smo pričali o tome... Pod pravim uslovima i sa pravim partnerom spremni smo da sarađujemo, da mu prepustimo udeo u klubu. Sve sa dugoročnim ciljem i zbog unapređenja Liverpula", podseća Dejli mejl na izjavu predsednika Redsa Toma Vernaraod pre nekoliko dana. 

Da podsetimo, Amerikanci su Liverpul kupili pre devet godina za oko 330.000.000 evra. Za to vreme osvojen je samo jedan Ligu kup, a u stvaranje moćnog tima uloženi silni milioni. Kada se sve to "sabere i oduzme", pa podvuče crta, svakako da nikoga ne bi trebalo da čudi što se sve češće govori kako aktuelni vlasnici imaju u planu da se povuku sa Enfilda... 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar