Побиједиле Српкиње у финалу, добиле стену у Кини!

Познати локалитет у провинцији Хунан у центрајној Кини добиће нови назив, у част селекторке одбојкашке репрезентације Ђени Ланг Пинг.

Остали спортови 25.08.2016 | 13:45
Побиједиле Српкиње у финалу, добиле стену у Кини!
Ланг Пинг је предводила националну селекцију до злата на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, а у финалу је победеђена Србија са 3-1.

Тјањуе Муфушан у Јуејангу је дом познате стене која је носила назив Дингтјан Лиди, што у буквалном преводу значи неко ко прстима стоји на земљи, али је главом у облацима и односи се на несавладив дух.

Од ове недеље то познато место носи назив „Гвоздени чекић“, што је надимак Ланг Пинг.

Према легенди, имппозантна стена служила је да богиња Нува може да дохвати и поправи стуб неба.

Локалитет у провинцији Хунан привлачи много туриста сваге године и челници су саоштили да је промена резултат поноса због оствареног резултата одбојкашке селекције у Рију, али противници ове идеје тврде да је претеривање.

Кинеске одбојкашице постале су хеорине у земљи након тријумфа над Србијом, чиме су објединиле титуле на Олимпијским играма и Светском првенству.

Током играчке каријере, 55-годишња селекторка из Тјанђина, освојила је злато на Играма у Лос Анђелесу 1984, са светских првенстава има по злато и сребро, док је два пута била најбоља у Светском купу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар