СП: Ирци без Кина у Београду, иде у пензију!

Фудбалер Роби Кин рекао је да ће му пријатељска утакмица против Омана бити последња у дресу репрезентације Ирске.

Фудбал 25.08.2016 | 10:30
СП: Ирци без Кина у Београду, иде у пензију!
Кин је уврштен на списак како за утакмицу против Омана 31. августа, тако и за меч против Србије 5. септембра у квалификацијама за Светско првенство.

Он је, међутим, саопштио да после меча с Оманом ставља тачку на репрезентативну каријеру.

"Ово је било дивно путовање за мене. Играо сам за репрезентацију више од 18 година од како сам дебитовао 1998. године", рекао је Кин.

Роби Кин (36) је за репрезентацију Ирске одиграо 145 утакмица и постигао 67 голова.

"Уживао сам у свему. Такође, била је велика част и за мене и моју породицу што сам имао прилику да као капитен предводим своју репрезентацију више од 10 годин. Као дечак који је одрастао играјући фудбал на улицама Даблина нисам могао ни да замислим где ће ме живот одвести. То је надмашило и моја најлуђа очекивања", додао је фудбалер ЛА Галаксија.

Он је у каријери, између осталог, играо за Вулверхемптон, Ковентри, Интер, Лидс, Тотенхем и Ливерпул.

Ирски селектор Мартин О'Нил саопштио је списак кандидата за пријатељски меч са Оманом (31. август) и дуел са Србијом (5. септембар) у оквиру првог кола квалификација за Мундијал 2018.

На њему се нашао и дугогодишњи капитен Републике Ирске Роби Кин (36), који је потом поручио да ће му утакмица у Даблину идуће среде бити 146. и уједно последња у националном дресу.

Кин ће тако пропустити прилику да наступи на стадиону Црвене звезде после непуних 18 година, с обзиром на то да је био у тиму Републике Ирске који је 18. октобра 1998. поражен од СР Југославије резултатом 1:0 (Мијатовић, 64).

Та утакмица одиграна је у оквиру квалификација за ЕУРО 2000.

"Било је сјајно искуство играти за репрезентацију Ирске 18 година, од тога преко 10 година са капитенском траком. Као дечак који је играо фудбал на улицама Даблина, ни у најлуђим сновима нисам могао да замислим да ћу имати прилику да одиграм 145 утакмица и дам 67 голова за своју земљу", стоји у Киновом отвореном писму.

Он је нагласио да је играње за репрезентацију имало велики утицај на формирање његове личности, а као најупечатљивији моменат издвојио је гол Немачкој у 92. минуту утакмице групне фазе Светског првенства у Јапану и Јужној Кореји 2002. године (1:1).

"Адреналин који су ми те ноћи улили ирски навијачи је нешто што ћу памтити док сам жив".

Нападач који већ пет година наступа за МЛС тим Лос Анђелес Галакси био је и учесник ЕУРО 2016, на коме је Република Ирска испала од Француске у осмини финала.

Из тог тима се пре неколико недеља опростио и легендарни голман Шеј Гивен.

Иначе, на новом О'Ниловом списку нема значајнијих измена у односу на екипу од пре два месеца. Почетком септембра у Београд долазе...

ГОЛМАНИ: Рендолф (Вест Хем), Вествуд (Шефилд Веднздеј), Форд (Портсмут).

ОДБРАНА: Коулмен (Евертон), Кристи, Киог, Пирс (сви Дерби Каунти), Мекшејн (Рединг), О'Шеј (Сандерленд), Кларк (Њукасл), Вилсон (Борнмаут), Ворд (Барнли).

СРЕДИНА: Меклин (Вест Бромвич), Вилан (Стоук), Мекгиди, Мекарти (обојица Евертон), Хендрик (Дерби), Квин (Рединг), Мејлер (Хал), Артер, О'Кејн (обојица Борнмаут), О'Дауда (Бристол сити), Брејди, Хулахан (обојица Норич).

НАПАД: Кин (ЛА Галакси - само за меч са Оманом), Лонг (Саутемптон), Марфи (Ипсвич), Волтерс (Стоук).

У квалификационој групи Д такмичиће се још Велс, Аустрија, Грузија и Молдавија.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар