SP: Irci bez Kina u Beogradu, ide u penziju!

Fudbaler Robi Kin rekao je da će mu prijateljska utakmica protiv Omana biti poslednja u dresu reprezentacije Irske.

Fudbal 25.08.2016 | 10:30
SP: Irci bez Kina u Beogradu, ide u penziju!
Kin je uvršten na spisak kako za utakmicu protiv Omana 31. avgusta, tako i za meč protiv Srbije 5. septembra u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

On je, međutim, saopštio da posle meča s Omanom stavlja tačku na reprezentativnu karijeru.

"Ovo je bilo divno putovanje za mene. Igrao sam za reprezentaciju više od 18 godina od kako sam debitovao 1998. godine", rekao je Kin.

Robi Kin (36) je za reprezentaciju Irske odigrao 145 utakmica i postigao 67 golova.

"Uživao sam u svemu. Takođe, bila je velika čast i za mene i moju porodicu što sam imao priliku da kao kapiten predvodim svoju reprezentaciju više od 10 godin. Kao dečak koji je odrastao igrajući fudbal na ulicama Dablina nisam mogao ni da zamislim gde će me život odvesti. To je nadmašilo i moja najluđa očekivanja", dodao je fudbaler LA Galaksija.

On je u karijeri, između ostalog, igrao za Vulverhempton, Koventri, Inter, Lids, Totenhem i Liverpul.

Irski selektor Martin O'Nil saopštio je spisak kandidata za prijateljski meč sa Omanom (31. avgust) i duel sa Srbijom (5. septembar) u okviru prvog kola kvalifikacija za Mundijal 2018.

Na njemu se našao i dugogodišnji kapiten Republike Irske Robi Kin (36), koji je potom poručio da će mu utakmica u Dablinu iduće srede biti 146. i ujedno poslednja u nacionalnom dresu.

Kin će tako propustiti priliku da nastupi na stadionu Crvene zvezde posle nepunih 18 godina, s obzirom na to da je bio u timu Republike Irske koji je 18. oktobra 1998. poražen od SR Jugoslavije rezultatom 1:0 (Mijatović, 64).

Ta utakmica odigrana je u okviru kvalifikacija za EURO 2000.

"Bilo je sjajno iskustvo igrati za reprezentaciju Irske 18 godina, od toga preko 10 godina sa kapitenskom trakom. Kao dečak koji je igrao fudbal na ulicama Dablina, ni u najluđim snovima nisam mogao da zamislim da ću imati priliku da odigram 145 utakmica i dam 67 golova za svoju zemlju", stoji u Kinovom otvorenom pismu.

On je naglasio da je igranje za reprezentaciju imalo veliki uticaj na formiranje njegove ličnosti, a kao najupečatljiviji momenat izdvojio je gol Nemačkoj u 92. minutu utakmice grupne faze Svetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine (1:1).

"Adrenalin koji su mi te noći ulili irski navijači je nešto što ću pamtiti dok sam živ".

Napadač koji već pet godina nastupa za MLS tim Los Anđeles Galaksi bio je i učesnik EURO 2016, na kome je Republika Irska ispala od Francuske u osmini finala.

Iz tog tima se pre nekoliko nedelja oprostio i legendarni golman Šej Given.

Inače, na novom O'Nilovom spisku nema značajnijih izmena u odnosu na ekipu od pre dva meseca. Početkom septembra u Beograd dolaze...

GOLMANI: Rendolf (Vest Hem), Vestvud (Šefild Vednzdej), Ford (Portsmut).

ODBRANA: Koulmen (Everton), Kristi, Kiog, Pirs (svi Derbi Kaunti), Mekšejn (Reding), O'Šej (Sanderlend), Klark (Njukasl), Vilson (Bornmaut), Vord (Barnli).

SREDINA: Meklin (Vest Bromvič), Vilan (Stouk), Mekgidi, Mekarti (obojica Everton), Hendrik (Derbi), Kvin (Reding), Mejler (Hal), Arter, O'Kejn (obojica Bornmaut), O'Dauda (Bristol siti), Brejdi, Hulahan (obojica Norič).

NAPAD: Kin (LA Galaksi - samo za meč sa Omanom), Long (Sautempton), Marfi (Ipsvič), Volters (Stouk).

U kvalifikacionoj grupi D takmičiće se još Vels, Austrija, Gruzija i Moldavija.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar