Брашанац у Гимараешу: Ситнице до потписивања уговора!

Везиста Дарко Брашанац требало је данас да заврши лекарске прегледе и потпише трогодишњи уговор са португалским клубом Виторија Гимараеш. Локални медији тврде да "није прошао прегледе", Брашанац каже да јесте.

Фудбал 24.08.2016 | 19:30
Брашанац у Гимараешу: Ситнице до потписивања уговора!
Партизан је био на корак од опраштаја од неуморног везисте Дарка Брашанца који је за црно-беле одиграо више од 200 утакмица (према подацима са званичног сајта).

Медији у Гимараешу јавили су у уторак и раније данас да је Брашанац завршио први део тестова и медицинских прегледа, које је наставио током данашњег дана. Све је било спремно за потписивање трогодишњег уговора, чак се појавио и на тренингу, а онда су накнадно проверени резултати тестова.

Сматрало се да нема препрека да Брашанац буде представљен како појачање португалског клуба, који је настао 1922. године и сматра се за четврти клуб у Португалу по броју навијача. Занимљиво, овај клуб има исте боје као и Партизан - црно-беле.

Али, медији у том португалском граду, који природно први имају информације из клуба, јавили су да је Виторија, наводно, одустала од уговора, јер се њима тестови Брашанца нису допали.

"Наводно је у тим тестовима пронађено нешто што је забринуло људе из Виторије, који су одустали од трансфера", пише www.гуимараесдигитал.цом

Исто пишу и други португалски медији, рецимо "О Жого".

Међутим, из Партизана је током дана саопштено да информације португалских медија нису тачне.

"Брашанац се чуо са својом породицом и преносимо вам да су сви његови тестови добри и да су остале ситнице до потписивања уговора", речено је из Партизана.

Партизан би на име обештећења (Брашанац има уговор са црно-белима до јуна 2017. године), требало да добије милион евра.

Брашанац, који је рођен у Чајетини, дошао је у млађе селекције Партизана 2005. године, дакле када је имао 13 година, а професионални фудбалер црно-белих постао је 2010. године. Осим једне сезоне када је био на позајмици у Смедереву, све остале године био је члан Партизана и стандардни првотимац последњих сезона.

За њега је зимус постојала понуда Андерлехта (прича се о 2,7 милиона евра), али је та понуда одбијена.

Брашанац је изгарао на терену у дресу Партизана, али му навијачи Партизана највише замерају на епском промашају у мечу против Аугзбурга у прошлосезонском издању Лиге Европе. Да је Брашанац у последњим тренуцима меча дао гол, Партизан би прошао групну фазу...

Иначе, за Виторију је својевремено играо бивши играч Партизана - Златко Захович, сада спортски директор словеначког Марибора. Члан овог клуба био је и српски фудбалер Иван Ђурђевић.

Из Партизана су овог лета отишли: Миладин Стевановић (Турска), Марко Голубовић (Синђелић - позајмица), Андрија Живковић је као слободан играч отишао у Бенфику, Исмаил Беко Фофана (Чукарички), Саша Лукић (Торино), Александар Субић (Слобода Тузла - позајмица), Иван Бандаловски (раскид уговора), Никола Лековић (Напредак Крушевац), Немања Петровић (Чавес - Португал), Живко Живковић (отишао у грчки Ксанти), Милош Остојић, Марко Јовановић, Лазар Ћирковић, Немања Главчић (прешао у Спартак из Суботице)...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар