Brašanac u Gimaraešu: Sitnice do potpisivanja ugovora!

Vezista Darko Brašanac trebalo je danas da završi lekarske preglede i potpiše trogodišnji ugovor sa portugalskim klubom Vitorija Gimaraeš. Lokalni mediji tvrde da "nije prošao preglede", Brašanac kaže da jeste.

Fudbal 24.08.2016 | 19:30
Brašanac u Gimaraešu: Sitnice do potpisivanja ugovora!
Partizan je bio na korak od opraštaja od neumornog veziste Darka Brašanca koji je za crno-bele odigrao više od 200 utakmica (prema podacima sa zvaničnog sajta).

Mediji u Gimaraešu javili su u utorak i ranije danas da je Brašanac završio prvi deo testova i medicinskih pregleda, koje je nastavio tokom današnjeg dana. Sve je bilo spremno za potpisivanje trogodišnjeg ugovora, čak se pojavio i na treningu, a onda su naknadno provereni rezultati testova.

Smatralo se da nema prepreka da Brašanac bude predstavljen kako pojačanje portugalskog kluba, koji je nastao 1922. godine i smatra se za četvrti klub u Portugalu po broju navijača. Zanimljivo, ovaj klub ima iste boje kao i Partizan - crno-bele.

Ali, mediji u tom portugalskom gradu, koji prirodno prvi imaju informacije iz kluba, javili su da je Vitorija, navodno, odustala od ugovora, jer se njima testovi Brašanca nisu dopali.

"Navodno je u tim testovima pronađeno nešto što je zabrinulo ljude iz Vitorije, koji su odustali od transfera", piše www.guimaraesdigital.com

Isto pišu i drugi portugalski mediji, recimo "O Žogo".

Međutim, iz Partizana je tokom dana saopšteno da informacije portugalskih medija nisu tačne.

"Brašanac se čuo sa svojom porodicom i prenosimo vam da su svi njegovi testovi dobri i da su ostale sitnice do potpisivanja ugovora", rečeno je iz Partizana.

Partizan bi na ime obeštećenja (Brašanac ima ugovor sa crno-belima do juna 2017. godine), trebalo da dobije milion evra.

Brašanac, koji je rođen u Čajetini, došao je u mlađe selekcije Partizana 2005. godine, dakle kada je imao 13 godina, a profesionalni fudbaler crno-belih postao je 2010. godine. Osim jedne sezone kada je bio na pozajmici u Smederevu, sve ostale godine bio je član Partizana i standardni prvotimac poslednjih sezona.

Za njega je zimus postojala ponuda Anderlehta (priča se o 2,7 miliona evra), ali je ta ponuda odbijena.

Brašanac je izgarao na terenu u dresu Partizana, ali mu navijači Partizana najviše zameraju na epskom promašaju u meču protiv Augzburga u prošlosezonskom izdanju Lige Evrope. Da je Brašanac u poslednjim trenucima meča dao gol, Partizan bi prošao grupnu fazu...

Inače, za Vitoriju je svojevremeno igrao bivši igrač Partizana - Zlatko Zahovič, sada sportski direktor slovenačkog Maribora. Član ovog kluba bio je i srpski fudbaler Ivan Đurđević.

Iz Partizana su ovog leta otišli: Miladin Stevanović (Turska), Marko Golubović (Sinđelić - pozajmica), Andrija Živković je kao slobodan igrač otišao u Benfiku, Ismail Beko Fofana (Čukarički), Saša Lukić (Torino), Aleksandar Subić (Sloboda Tuzla - pozajmica), Ivan Bandalovski (raskid ugovora), Nikola Leković (Napredak Kruševac), Nemanja Petrović (Čaves - Portugal), Živko Živković (otišao u grčki Ksanti), Miloš Ostojić, Marko Jovanović, Lazar Ćirković, Nemanja Glavčić (prešao u Spartak iz Subotice)...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar