Вехабије у Горњој Маочи под надзором

О искуствима из праксе у борби против тероризма, тешког и организованог криминала и корупције у првом полугодишту ове године, као и стању опште безбједности, на конференцији у Брчком данас су разговарали шефови регионалних канцеларија полицијских и безбједносних агенција сјевероисточне БиХ.

Босна и Херцеговина 24.08.2016 | 13:56
Вехабије у Горњој Маочи под надзором
Стање безбједности је за шест мјесеци ове године задовољавајуће, а сарадња полицијских и других безбједносних агенција је у складу са потписаним меморандумима, сагласни су учесници Конференције којој је домаћин био шеф Полиције дистрикта Горан Писић.

Најтежа кривична дјела на подручју које припада РС-ој су 10-ак одсто мања у односу на петогодишњи просјек и већина је успјешно ријешена, рекао је директор Управе Полиције Гојко Васић и нагласио да је за успјешнију борбу против криминала неопходна чврста увезаност са агенцијама земаља окружења.

 „Границе између држава су за полиције, али криминалци их не познају и немају територијални, национални или било који други интерес. Зато је у борби против свих, а посебно најтежих облика кривичних дјела, неопходна стална размјена информација и заједничко дјеловање с колегама из Црне Горе, Хрватске и Србије", оцијенио је Васић.

Комесар МУП-а ТК Фадил Шљивић каже да за шест мјесеци ове године на овом подручљу нису евидентирана кривична дјела везана за тероризам и истиче да припадници безбједносних агенција и служби без проблема прате стање у бројној вехабијској заједници у Горњој Маочи, на размеђу кантона и дистрикта.

„Наше патроле немају било какве тешкоће у обављању својих задатака у овом насељу, а заједно с колегама из Полиције дистрикта и других безбједносних агенција пратимо стање и држимо све под контролом", тврди Фадил Шљивић.

Сарадња полицијских и безбједносних агенција сјевероистока БиХ биће у наредном периоду и прецизније дефинисана оперативним меморандумима, закључили су у Брчком учесници Конференције о безбједности.

БН телевизија

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Сваста

24.08.2016 12:02

Пустите те људе нека зиве и раде како умеју и знају.Никога не дирају и недирај те их. Ако и једним гестом се показе другације онда их у корену сасеци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зумба

24.08.2016 16:56

Људи раде,постено зиве,никога не дирају.

Name

ре .зумба

25.08.2016 08:04

Зумбаћ ти ко да не живиш на овим просторима...убијени војници и Сарајеву,полицајац и Зворнику,па онај напад на амбасаду у Сарајеву,напади на полициске станице,регрутовања за страна ратишта,итд....то су ти мирни људи

Name

Лија

24.08.2016 12:14

Ошве под контролом са једном патролом. А у Ошвама складиште ко у НАТО пакту. Ово је невиђена зајебанција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

24.08.2016 12:43

Дај не прди !!! Чуј складиште као у Нато-у... Складоште кромпира можда...

Name

чч

24.08.2016 13:50

Лијо ако нешто знаш иди у полицију па им кажи !

Name

yугословен

24.08.2016 18:05

АМЕРИКА И РУСИЈА СУ НАПРАВИЛЕ ИСЛАМСКУ ДРЗАВУ ДА ИМАЈУ ГДЈЕ РАТОВАТИ ОРУЗИЈЕ СЕ МОМРА НЕГДЈЕ ПРОДАТИ И УПОТРИЈЕБИТИТИ

ОДГОВОРИТЕ