Vehabije u Gornjoj Maoči pod nadzorom

O iskustvima iz prakse u borbi protiv terorizma, teškog i organizovanog kriminala i korupcije u prvom polugodištu ove godine, kao i stanju opšte bezbjednosti, na konferenciji u Brčkom danas su razgovarali šefovi regionalnih kancelarija policijskih i bezbjednosnih agencija sjeveroistočne BiH.

Bosna i Hercegovina 24.08.2016 | 13:56
Vehabije u Gornjoj Maoči pod nadzorom
Stanje bezbjednosti je za šest mjeseci ove godine zadovoljavajuće, a saradnja policijskih i drugih bezbjednosnih agencija je u skladu sa potpisanim memorandumima, saglasni su učesnici Konferencije kojoj je domaćin bio šef Policije distrikta Goran Pisić.

Najteža krivična djela na području koje pripada RS-oj su 10-ak odsto manja u odnosu na petogodišnji prosjek i većina je uspješno riješena, rekao je direktor Uprave Policije Gojko Vasić i naglasio da je za uspješniju borbu protiv kriminala neophodna čvrsta uvezanost sa agencijama zemalja okruženja.

 „Granice između država su za policije, ali kriminalci ih ne poznaju i nemaju teritorijalni, nacionalni ili bilo koji drugi interes. Zato je u borbi protiv svih, a posebno najtežih oblika krivičnih djela, neophodna stalna razmjena informacija i zajedničko djelovanje s kolegama iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije", ocijenio je Vasić.

Komesar MUP-a TK Fadil Šljivić kaže da za šest mjeseci ove godine na ovom područlju nisu evidentirana krivična djela vezana za terorizam i ističe da pripadnici bezbjednosnih agencija i službi bez problema prate stanje u brojnoj vehabijskoj zajednici u Gornjoj Maoči, na razmeđu kantona i distrikta.

„Naše patrole nemaju bilo kakve teškoće u obavljanju svojih zadataka u ovom naselju, a zajedno s kolegama iz Policije distrikta i drugih bezbjednosnih agencija pratimo stanje i držimo sve pod kontrolom", tvrdi Fadil Šljivić.

Saradnja policijskih i bezbjednosnih agencija sjeveroistoka BiH biće u narednom periodu i preciznije definisana operativnim memorandumima, zaključili su u Brčkom učesnici Konferencije o bezbjednosti.

BN televizija

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Svasta

24.08.2016 12:02

Pustite te ljude neka zive i rade kako umeju i znaju.Nikoga ne diraju i nediraj te ih. Ako i jednim gestom se pokaze drugacije onda ih u korenu saseci.

ODGOVORITE
Name

zumba

24.08.2016 16:56

Ljudi rade,posteno zive,nikoga ne diraju.

Name

ре .зумба

25.08.2016 08:04

Зумбаћ ти ко да не живиш на овим просторима...убијени војници и Сарајеву,полицајац и Зворнику,па онај напад на амбасаду у Сарајеву,напади на полициске станице,регрутовања за страна ратишта,итд....то су ти мирни људи

Name

Лија

24.08.2016 12:14

Ошве под контролом са једном патролом. А у Ошвама складиште ко у НАТО пакту. Ово је невиђена зајебанција.

ODGOVORITE
Name

Sale

24.08.2016 12:43

Дај не прди !!! Чуј складиште као у Нато-у... Складоште кромпира можда...

Name

čč

24.08.2016 13:50

Lijo ako nešto znaš idi u policiju pa im kaži !

Name

yugosloven

24.08.2016 18:05

AMERIKA I RUSIJA SU NAPRAVILE ISLAMSKU DRZAVU DA IMAJU GDJE RATOVATI ORUZIJE SE MOMRA NEGDJE PRODATI I UPOTRIJEBITITI

ODGOVORITE