Ванредна контрола исправности аутобуса

У Републици Српској од данас до 10. септембра вршиће се ванредне контроле техничке исправности аутобуса за превоз ученика.

Република Српска 24.08.2016 | 08:20
Ванредна контрола исправности аутобуса
Превозници би требало да, у договору са станицама за техничке прегледе, изврше ванредне контроле аутобуса и да технички исправни дочекају почетак нове школске године, како би безбједност ученика била што већа, рекла је помоћник министра саобраћаја и веза Републике Српске Наташа Костић.

Станице за техничке прегледе о свом трошку врше технички преглед аутобуса.

Просјечна старост аутобуса у Српској је 20 година.

Секретар Удружења саобраћаја и веза Привредне коморе Српске Драгослав Михајловић рекао је да су контроле први пут спроведене прошле године и да су резултати анализе показали да је број аутобуса искључених из саобраћаја након провјера био знатно мањи.

Зоран Иветић из Асоцијације техничких прегледа рекао је да је ова асоцијација формирала списак техничких станица које су се добровољно јавиле да обављају послове ванредног техничког прегледа аутобуса, којих је до сада 53.

У контролама учествују Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Привредна комора, Стручна институција за технички преглед, Асоцијација техничких прегледа и Ауто-мото савез Републике Српске и да је то редовна активност која се проводи у августу и септембру.

Извор: Срна

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

бас

24.08.2016 10:08

Јесте да газде не потплаxују инспекторе, тхеницки,итд радио сам у једном таквом предузецу И видео доста тога. Укратко ситyација иста као у цитацој дрзави, корупција И мито владају, зато немојте толику прасину дизати

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

24.08.2016 14:55

Браво стопало у праву

Name

Цеца

24.08.2016 16:04

Необас саље за Ц.Г катастрофалне аутобусе. Мало унутрасњег декора и натрпају 100 путника преко Јабланице, ка Требињу кроз оне гудуре. Тако се скоро десило да је точак отпао. На сву среће примјетили су возачи на вријеме. Боље је спријецити него лијечити.