Vanredna kontrola ispravnosti autobusa

U Republici Srpskoj od danas do 10. septembra vršiće se vanredne kontrole tehničke ispravnosti autobusa za prevoz učenika.

Republika Srpska 24.08.2016 | 08:20
Vanredna kontrola ispravnosti autobusa
Prevoznici bi trebalo da, u dogovoru sa stanicama za tehničke preglede, izvrše vanredne kontrole autobusa i da tehnički ispravni dočekaju početak nove školske godine, kako bi bezbjednost učenika bila što veća, rekla je pomoćnik ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Nataša Kostić.

Stanice za tehničke preglede o svom trošku vrše tehnički pregled autobusa.

Prosječna starost autobusa u Srpskoj je 20 godina.

Sekretar Udruženja saobraćaja i veza Privredne komore Srpske Dragoslav Mihajlović rekao je da su kontrole prvi put sprovedene prošle godine i da su rezultati analize pokazali da je broj autobusa isključenih iz saobraćaja nakon provjera bio znatno manji.

Zoran Ivetić iz Asocijacije tehničkih pregleda rekao je da je ova asocijacija formirala spisak tehničkih stanica koje su se dobrovoljno javile da obavljaju poslove vanrednog tehničkog pregleda autobusa, kojih je do sada 53.

U kontrolama učestvuju Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Privredna komora, Stručna institucija za tehnički pregled, Asocijacija tehničkih pregleda i Auto-moto savez Republike Srpske i da je to redovna aktivnost koja se provodi u avgustu i septembru.

Izvor: Srna

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

bas

24.08.2016 12:08

Jeste da gazde ne potplaxuju inspektore, thenicki,itd radio sam u jednom takvom preduzecu I video dosta toga. Ukratko sityacija ista kao u citacoj drzavi, korupcija I mito vladaju, zato nemojte toliku prasinu dizati

ODGOVORITE
Name

bn

24.08.2016 16:55

Bravo stopalo u pravu

Name

Ceca

24.08.2016 18:04

Neobas salje za C.G katastrofalne autobuse. Malo unutrasnjeg dekora i natrpaju 100 putnika preko Jablanice, ka Trebinju kroz one gudure. Tako se skoro desilo da je točak otpao. Na svu sreće primjetili su vozači na vrijeme. Bolje je sprijeciti nego liječiti.