Дарко Ћулум почиње са радом 1. септембра

Досадашњи замјеник директора Полиције Републике Српске Дарко Ћулум преузеће 1. септембра функцију директора Полиције Српске, рекао је Срнин извор из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске.

Република Српска 23.08.2016 | 22:58
Дарко Ћулум почиње са радом 1. септембра
звор из МУП-а демантовао је информације појединих медија да је Ћулум данас именован јер је сагласност Владе за то добијена још прошле седмице, тачније у четвртак, 18. августа.

"У рјешењу Владе Српске наведено је да је за директора Полиције именован Дарко Ћулум и да функцију преузима 1. септембра. Такође, рјешењем Владе досадашњи директор Гојко Васић се разрјешава дужности закључно са 31. августом, када испуњава услове за пензију", навео је Срнин саговорник.

Дарко Ћулум је потврдио Срни да је именован на функцију првог човјека Полиције још у четвртак, као и да је то јуче објављено у "Службеном гласнику Републике Српске", те најавио да ће му приоритети бити борба против тероризма, као и превенција и заштита од терористичког дјеловања.

"Ту је и борба против организованог и привредног криминалитета, корупције, затим расвјетљавање тешких кривичних дјела из ранијег периода, као што су убиства, разбојништва, саобраћајне незгоде са настрадалим по непознатом учеснику, али и боља сарадња са тужилаштвом", навео је Ћулум.

Ћулум каже да ће као нови директор Полиције Републике Српске помоћи да МУП Српске испуни своје програмске и планске активности у области безбједности.

"Министарство испуњава законску улогу заштите уставног поретка и територијалног интегритета Српске, заштите личности и имовине грађана, спречавања кривичних дјела, прекршаја и њиховог откривања, као и одржавања јавног реда и мира, те повољне безбједности саобраћаја", рекао је Ћулум.

Ћулум ће од 1. септембра обављати функцију директора Полиције Републике Српске у периоду од четири године, са могућношћу поновног избора.

Независни одбор Народне скупштине Републике Српске је 9. августа, након интервјуа са кандидатима, предложио Ћулума за директора Полиције Републике Српске.

Извор: Срна

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Х2О

23.08.2016 21:01

Свака цаст!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО Микиц

24.08.2016 16:47

Цулуме, прво скоци па онда кази хоп. Спрега криминала и власти је исувисе јака за било коју полицију а посебно за полицију РС.

Name

РС

23.08.2016 21:08

Цеститке и пуно среце и успјеха у раду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добро обавјестен извор

23.08.2016 21:15

Куку нама мила мајко....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славко Бојиц

23.08.2016 21:23

Одличан избор. Прави човјек и прави професионалац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

е славко славко

24.08.2016 10:14

Гдје неце бити добар кад неизлази испод сатора СНСД-а