Darko Ćulum počinje sa radom 1. septembra

Dosadašnji zamjenik direktora Policije Republike Srpske Darko Ćulum preuzeće 1. septembra funkciju direktora Policije Srpske, rekao je Srnin izvor iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Republika Srpska 23.08.2016 | 22:58
Darko Ćulum počinje sa radom 1. septembra
zvor iz MUP-a demantovao je informacije pojedinih medija da je Ćulum danas imenovan jer je saglasnost Vlade za to dobijena još prošle sedmice, tačnije u četvrtak, 18. avgusta.

"U rješenju Vlade Srpske navedeno je da je za direktora Policije imenovan Darko Ćulum i da funkciju preuzima 1. septembra. Takođe, rješenjem Vlade dosadašnji direktor Gojko Vasić se razrješava dužnosti zaključno sa 31. avgustom, kada ispunjava uslove za penziju", naveo je Srnin sagovornik.

Darko Ćulum je potvrdio Srni da je imenovan na funkciju prvog čovjeka Policije još u četvrtak, kao i da je to juče objavljeno u "Službenom glasniku Republike Srpske", te najavio da će mu prioriteti biti borba protiv terorizma, kao i prevencija i zaštita od terorističkog djelovanja.

"Tu je i borba protiv organizovanog i privrednog kriminaliteta, korupcije, zatim rasvjetljavanje teških krivičnih djela iz ranijeg perioda, kao što su ubistva, razbojništva, saobraćajne nezgode sa nastradalim po nepoznatom učesniku, ali i bolja saradnja sa tužilaštvom", naveo je Ćulum.

Ćulum kaže da će kao novi direktor Policije Republike Srpske pomoći da MUP Srpske ispuni svoje programske i planske aktivnosti u oblasti bezbjednosti.

"Ministarstvo ispunjava zakonsku ulogu zaštite ustavnog poretka i teritorijalnog integriteta Srpske, zaštite ličnosti i imovine građana, sprečavanja krivičnih djela, prekršaja i njihovog otkrivanja, kao i održavanja javnog reda i mira, te povoljne bezbjednosti saobraćaja", rekao je Ćulum.

Ćulum će od 1. septembra obavljati funkciju direktora Policije Republike Srpske u periodu od četiri godine, sa mogućnošću ponovnog izbora.

Nezavisni odbor Narodne skupštine Republike Srpske je 9. avgusta, nakon intervjua sa kandidatima, predložio Ćuluma za direktora Policije Republike Srpske.

Izvor: Srna

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

H2O

23.08.2016 23:01

Svaka cast!

ODGOVORITE
Name

MIHAILO Mikic

24.08.2016 18:47

Culume, prvo skoci pa onda kazi hop. Sprega kriminala i vlasti je isuvise jaka za bilo koju policiju a posebno za policiju RS.

Name

RS

23.08.2016 23:08

Cestitke i puno srece i uspjeha u radu.

ODGOVORITE
Name

Dobro obavjesten izvor

23.08.2016 23:15

Kuku nama mila majko....

ODGOVORITE
Name

Slavko Bojic

23.08.2016 23:23

Odličan izbor. Pravi čovjek i pravi profesionalac.

ODGOVORITE
Name

e slavko slavko

24.08.2016 12:14

Gdje nece biti dobar kad neizlazi ispod satora SNSD-a