Лудница на дочеку олимпијаца, овације, бакље! Ово је, људи, све нормално!

Српски олимпијци, освајачи медаља у Рију, спонтано запевали химну "Боже, правде" док су у згради Председништва Србије чекали председника Србије Томислава Николића. Наклон Живка Гоцића свим олимпијцима. Велики број грађана на дочеку.

Остали спортови 23.08.2016 | 21:45
Лудница на дочеку олимпијаца, овације, бакље! Ово је, људи, све нормално!
Киша, облаци над Београдом. Није баш морало данас, данас када су се српски олимпијци вратили из Рио де Жанеира.

Али, ко мари за кишу! Хеј, дошли су нам наши шампиони!

Пред хиљадама људи, на платоу испред Дома Народне скупштине Србије, представљени су сви српски олимпијци (укључујући оне који нису освојили медаље) и сви су готово остали без даха и без речи док су гледали масу испред себе.

Овације су добили освајачи медаља: Тијана Богдановић (теквондо), кајакаши Томићевић/Зорић, кошаркашице, одбојкашице, кошаркаши, рвач Давор Штефанек и ватерполисти. Ивана Шпановић није била присутна, јер је морала да отпутује у Лозану на митинг Дијамантске лиге.

Рвач Давор Штефанек, освајач златне медаље, рекао је да је испунио обећање дато пре две године.

"Рекао сам видимо се овде после Рија. Ја сам своје обећање испунио, а а и ви сте!", рекао је Штефанек.

Златни ватерполисти Србије су дочекани овацијама, а када су излазили на бину, остали, који су већ представљени, направили су им шпалир и гурали се са њима, како то, рецимо, чине НБА кошаркаши на представљањима.

"МВП", "МВП" (најбољи играч), скандирано је Филипу Филиповићу, скандирана су и остала имена српских спортиста.

"Будите поносни на ово што стоји на овој бини. Ја сам најпоноснији човек на свету што могу да будем капитен ове репрезентације и део овог олимпијског тима", рекао је Живко Гоцић.

"Освојили сте свеееее", певали су ватерполистима остали олимпијци.

Много бакљи било је упаљено и када су на бину излазили кошаркаши, али и остали спортисти.

"Сале, Сале", "Тео, Тео", "Радуља, Радуља", "Тијана, Тијана", "Милица, Милица", "Бранкица, Бранкица"... одјекивало је центром Београда.

"Пре 20 година сам био овде у њиховим патикама, сада сам испред њих и почаствован сам и срећан што иза мене стоје овакви шампиони", рекао је селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић.

Селектор женске Марина Маљковић захвалила се на подршци која се осећала до Бразила.

"Вољена земљо моја, вољени Београде, народе мој, били сте мојим кошаркашицама и мени мотив у најважнијој победи. Највећа је радост веселити се са вама у нашој земљи", рекла је она.

Кајакаши Марко Томићевић и Миленко Зорић су рекли да су Рио де Жанеиру освојили сребро, а да сада, када су изашли пред публику у својој земљи, осећају као да су освојили злато.

Тијана Богдановић је једва причала:

"Добро вече, Србијо! Ово је стварно невероватан осећај. Хвала вам што сте нас бодрили и молим вас велики аплауз за Милицу (Мандић) и Галета (тренер Драган Јовић)".

Селектор одбојкашица Зоран Терзић рекао је да се подршка навијача из Србије осећала преко океана:

"Осећали смо вашу велик подршку и љубав. Било је много лакше нападати на терену када смо знали ко стоји иза нас. Медаља је била наша велика, огромна жеља, али ово је био наш сан. Хвала вам што смо досањали наше снове".

Маја Огњеновић се надовезала: "Хвала на непроспаваним ноћима, љубави, срећи, радости, енергији".

Олимпијце су претходно, у згради Председништва Србије на Андрићевом венцу, примили председник Србије Томислав Николић и министар спорта Вања Удовичић. Док су их чекали, спортисти су спонтано запевали српску химну.

Извор: мондо.рс

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

србин

23.08.2016 19:54

Сад фино лијепо у авион и у Бања Луку. И овде има Срба који би са вама, драги олимпици прославили васе медаље. Председнице Додик интервениси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЦО В .

23.08.2016 20:11

Само Додик има авион на располагању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Озрен

23.08.2016 20:20

Нису нас споменули ниједном ама бас ниједан од олимпијаца на доцеку.РС је био уз њих али они се не сјетисе бар ради реда да нас спомену.Зивјела нама наса Република Српска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Топ

24.08.2016 06:52

Ово је неистина. Имас на yоутубе-у висе њих који су поздравили Требиње,Бања Луку,...Мада и да нису ја РС видим као дио Србије. То је као да кажеш да нису спомињали Шумадију или Крајину. Одјекивало је Србија,Србија и ту је све урачунсто.