СРАМОТА: Руским параолимпијцима СТОП!

Суд за спортску арбитражу у Лозани (ЦАС) потврдио је суспензију параолимпијског тима Русије са Игара у Рио де Жанеиру због наводног системског допинга у тој земљи уз помоћ државе.

Остали спортови 24.08.2016 | 15:45
СРАМОТА: Руским параолимпијцима СТОП!
Међународни параолимпијски комитет (МПК) суспендовао је Русију са Игара у Рију, уследила је жалба у ЦАС, али је и она одбијена.

Одлука МПК да забрани учешће Русији је "одговарајућа у датим околностима, док Руски параолимпијски комитет није поднео никакав доказ супротан МПК-у", наводи у саопштењу ЦАС.

У саопштењу се додаје и да Руски параолимпијски комитет није приложио ниједан документ који противречи чињеницама изнетим у Меклареновом извештају, у којем је откривен и објашњен системски допинг у Русији.

Руски премијер Дмитриј Медевев одлуку ЦАС да Русији забрани учешће на Играма у Рију оценио је као ударац особама са инвалидитетом.

"Одлука ЦАС је двоструко цининична, јер је реч о људима који се истичу свакодневно, али и жеља да се елиминацијом нашег тима из борбе искључе значајни такмичари. Ово је ударац за све особе са инвалидитетом, не само из Русије. Прича о руском допингу је густ и одвратан коктел од 80 одсто политике и 20 одсто правог допинга. У неким земљама веома брзо открију допинг, у другим никада, то су апсолутно двоструки аршини", навео је Медведев. 

Параолимпијске игре у Рио де Жанеиру биће одржане од 7. до 18. септембра.

Извор: мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

СССС

24.08.2016 13:52

ТО СЕ ЗОВЕ ТЕШКИ ФАШИЗАМ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остатак свјета

24.08.2016 15:30

Нема ту ништа ново јер све међународне организације су под контролом америке и њених слуга па ако се им замјериш они те елиминишу,иначе би те организације имале сједишта и у Русији,Кини,Бјелорусији,Србији,Сјеверној Кореји...

ОДГОВОРИТЕ