Тијана у сузама: Ово је и Миличина медаља!

Тинејџерка Тијана Богдановић освајачица сребрне медаље у Рио де Жанеиру, са сузама у очима се захвалила свима, а посебно тренеру и колегиници Милици Мандић: "Ово је медаља сваког од њих". Милица се заплакала.

Остали спортови 23.08.2016 | 20:45
Тијана у сузама: Ово је и Миличина медаља!
Отишле су у Рио де Жанеиро насмејане и спремне. Кренуле су на пут 11. августа. Много симболике у том дану. На тај дан пре четири године Милица Мандић је освојила злато за Србију у Лондону.

Њихов тренер Драган Јовић је такође зрачио оптимизмом: "Донећемо медаље".

И донели су!

Тијана Богдановић је освојила сребрну медаљу из Рио де Жанеира, за длаку је измакло злато (многи сматрају да је заслужила бар продужетак, ако не и злато). Но, и овако је сјајно, велико, огромно!

По доласку из Рија, Тијани и Милици Мандић, нашој златној теквондисткињи из Лондона, која није имала среће у Бразилу, приређен је леп дочек на аеродрому у Београду.

Обе су плакале!

Тијана није морала ништа да каже.

Ова тинејџерка је својим радом, напором, уз помоћ Милице Мандић и тренера Драгана Јовића и целог тима, успела да оствари огроман успех, да освоји медаљу на својојим првим Олимпијским играма!

Тијана и Милица су показале не само да су врхунске спортисткиње, већ и сјајне особе, васпитане, добре. Постале су искрене пријатељице, подршка једна другој. Више од две године проводили су више времена међусобно, него са својим породицама.

"Хвала свима, пре свих Милици и тренеру на целом овом путу, а кренули смо од пре две године. Сазрела сам уз њих и много сам научила од њих. Научили су ме дисциплини, раду и ето, показало се да се рад заиста исплати. Сан може да се оствари уз велико одрицање и рад", рекла је Тијана на конференцији за новинаре и наставила:

"Милица је шампонка у сваком смислу те речи. Много смо времена провеле заједно. Она је дивна особа и много сам од ње научила. Свако од њих је део ове медаље!", рекла је Тијана и добила огроман аплауз свих у сали.

Заплакала је и Милица!

"Осећам се као део Тијанине медаље, радили смо као тим свих ових година и ето, иако ја нисам успела...", прозборила је Милица, да би потом лице ставила у шаке. Сузе су текле. У сали дуготрајан аплауз.

Када се прибрала, наставила је:

"Много сам поносна на њу, на цео тим... Никад нисам била спремнија, отишле смо насмејане, унели смо неку нову енергију у Олимпијско село, осетили су то и остали из нашег тима, захваљивали нам се... У тој борби ми се десило се нешто што нисам успела да превазиђем и остаће ми жал за цео живот. Али, предамном су нови изазови, турнири, квалификације за Олимпијске игре у Токију".

Милице, Лондон никада нећемо заборавити!!! Само напред! И ватерполисту су пре четири године у Лондону, истицали да им је управо Миличина борба и освајање злата помогло да се подигну и потом освоје бронзану медаљу у мечу против Црне Горе.

Тренер Драган Јовић је поново зрачио оптимизмом. Већ је најавио и Олимпијске игхре у Токију. Његов предани рад, на граници фанатизма, са осталим из Теквондо клуба Галеб, убира плодове на другим олимпијским играма заредом.

"Имам обичај да нешто кажем што у том моменту не би требало. Али, када се креће на Олимпијске игре, онда једноставно морам да кажем шта да очекујемо, а били смо спремни. Спорт је чудо, може да се окрене на једну или другу страну. Задовољни смо освојеном сребрном медаљом, остаје жал за златом које је измакло у последњој секунди, нешто слично ономе што се десило Милораду Чавићу у Пекингу. Није било камере која је истовремено снимала и пад Корејке и семафор... Ипак, добили смо прознања од свих", рекао је Јовић о финалној борби Тијане Богдановић.

И он је окуражио Милицу Мандић. Потребно је то нашој Милици за нове борбе, нове изазове који је чекају.

"Милица је наша највећа шампионка, сваки део ње је у свакој олимпијској медаљи од Лондона наовамо, па и у овој, Тијанијој. Она је имала тежи психолошки први меч него други. У другом мечу је била друга тактика против светске првакиње, Енглескиње. Догоди се некада... као што у кошарци задрхти рука... стали смо", рекао је Јовић.

Није желео ни да говори о Миличиној повреди шаке, коју је имала прошле године.

"Били бисмо неозбиљни када бисмо слали некога, МИлицу неспремну и повређену на Олимпијске игре. Милица јесте била здрава и спремна за то. Шака није била довољно припремљена за технику која се користи. Али, не желимо да се вадимо на то. Шака није разлог пораза", рекао је Јовић у правом спортском маниру и поручио:

"Припремамо се за Токио!".

А у Токију бисмо могли да имамо још неке нове такмичаре, попут Серђе Стевић...

Извор: мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мила

24.08.2016 13:16

Браво цуре!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иди бре Тијана

24.08.2016 16:01

Расплака ме.

ОДГОВОРИТЕ