Видео - Суспендовани судија из БиХ: Опростите, имам тумор!

Фудбалски арбитар из Посушја Љубо Миличевић је због грешака суспендован до краја полусезоне у Премијер лиги Босне и Херцеговине.

Фудбал 24.08.2016 | 08:30
Видео - Суспендовани судија из БиХ: Опростите, имам тумор!
Многи су послије кардиналних грешака као помоћни судија утакмице између Олимпика и Жељезничара помислили да је посушки судија "залутао" у фудбал.

На жалост, истина је сасвим другачија...

"Тешко сам болестан. Имам тумор желуца. Био сам у болници на лијечењу. Првенство је почињало, а фудбал је моја највећа љубав. Толико сам се радовао Премијер лиги БиХ. Одлучио сам на своју одговорност изаћи из болнице дан уочи утакмице на 'Отоци' и судити тај несретни меч. Да богдо нисам", отворио је душу Миличевић за "Дневни аваз".

Млади арбитар из Посушја свјестан је својих кардиналних грешака.

"Бавим се овим послом 15 година. Никада нисам добио казну нити ми је оцјена смањена. Свјестан сам да сам на 'Отоци' грозно судио. Нема ту никакве приче нити оправдања. Оно је била катастрофа. Стид ме је и причати о томе. Но, драго ми је што моје грешке нису наштетиле Жељезничару, јер како бих, онда, могао мирно заспати. Овако, хвала Богу, моје грешке нису утицале на резултат (Жељо славио са 0:2)".

Жалбу Фудбалском савезу БиХ неће подносити, јер је, како каже, заслужио казну. Сматра, међутим, да су медији непотребно надували причу и да је то "кумовало" рекордној суспензији.

"Грешке се у овом послу дешавају скоро у сваком колу. Апсолутно прихватам казну. Заслужио сам да ме казне, мада ми се 18 утакмица чини превисоко, али шта је, ту је. Нећу се жалити".

Тридесеттрогодишњи судија се на крају извинио свима у Жељи.

"Навијачи, играчи, челници Жељезничара, извините, молим вас. Толико сам желио судити тај меч, био сам физички спреман, али психички ипак нисам", закључио је арбитар из Посушја у разговору за сарајевски лист.



Ипак, није клонуо духом јер се нашалио на властити рачун на Фејсбуку рекавши да му је "Једино преостало да суди ветеранима"...

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар