Video - Suspendovani sudija iz BiH: Oprostite, imam tumor!

Fudbalski arbitar iz Posušja Ljubo Miličević je zbog grešaka suspendovan do kraja polusezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Fudbal 24.08.2016 | 08:30
Video - Suspendovani sudija iz BiH: Oprostite, imam tumor!
Mnogi su poslije kardinalnih grešaka kao pomoćni sudija utakmice između Olimpika i Željezničara pomislili da je posuški sudija "zalutao" u fudbal.

Na žalost, istina je sasvim drugačija...

"Teško sam bolestan. Imam tumor želuca. Bio sam u bolnici na liječenju. Prvenstvo je počinjalo, a fudbal je moja najveća ljubav. Toliko sam se radovao Premijer ligi BiH. Odlučio sam na svoju odgovornost izaći iz bolnice dan uoči utakmice na 'Otoci' i suditi taj nesretni meč. Da bogdo nisam", otvorio je dušu Miličević za "Dnevni avaz".

Mladi arbitar iz Posušja svjestan je svojih kardinalnih grešaka.

"Bavim se ovim poslom 15 godina. Nikada nisam dobio kaznu niti mi je ocjena smanjena. Svjestan sam da sam na 'Otoci' grozno sudio. Nema tu nikakve priče niti opravdanja. Ono je bila katastrofa. Stid me je i pričati o tome. No, drago mi je što moje greške nisu naštetile Željezničaru, jer kako bih, onda, mogao mirno zaspati. Ovako, hvala Bogu, moje greške nisu uticale na rezultat (Željo slavio sa 0:2)".

Žalbu Fudbalskom savezu BiH neće podnositi, jer je, kako kaže, zaslužio kaznu. Smatra, međutim, da su mediji nepotrebno naduvali priču i da je to "kumovalo" rekordnoj suspenziji.

"Greške se u ovom poslu dešavaju skoro u svakom kolu. Apsolutno prihvatam kaznu. Zaslužio sam da me kazne, mada mi se 18 utakmica čini previsoko, ali šta je, tu je. Neću se žaliti".

Tridesettrogodišnji sudija se na kraju izvinio svima u Želji.

"Navijači, igrači, čelnici Željezničara, izvinite, molim vas. Toliko sam želio suditi taj meč, bio sam fizički spreman, ali psihički ipak nisam", zaključio je arbitar iz Posušja u razgovoru za sarajevski list.



Ipak, nije klonuo duhom jer se našalio na vlastiti račun na Fejsbuku rekavši da mu je "Jedino preostalo da sudi veteranima"...

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar