Ђуровић: Чађо је убио мог сина Николу

Дарко Ђуровић оптужио је Станислава Чађу, бившег министра полиције Републике Српске, да је директно одговоран за смрт његовог сина Николе.

Република Српска 23.08.2016 | 14:33
Ђуровић: Чађо је убио мог сина Николу
Никола Ђуровић је погинуо 21. августа 2011. године на раскрсници на Раковачким барама код Бањалуке у саобраћајној несрећи.

“Станислав Чађо је учесник саобраћајне несреће, а са њим још један високи функционер”, рекао је Ђуровић на конференцији за новинаре одржаној у Народној скупштини РС.

Чађо је раније демантовао сличне наводе.

Ђуровић није желио навести име другог високог функционера.



Ђуровић већ годинама тврди да је Ненад Радинковић, којем је је Врховни суд РС у августу 2013. године потврдио казну од четири године затвора због изазивања саобраћајне несреће у којој је погинуо његов син, није управљао возилом.

Ранијих година објавио сам низ текстова у којима сам указивао на бројне контроверзе које су пратиле случај страдања Николе Ђуровића.

Уствари, ријеч је о убиству и прикривању убиства.

Врховни суд Републике Српске 16. августа 2013. године потврдио пресуду Ненаду Радинковићу, незапосленом пекару из Лакташа, од четири године затвора због изазивања тешке несреће у којој је 21. августа 2011. године погинуо 21-годишњи Бањалучанин Никола Ђуровић. Тиме је, са правне тачке гледишта, требало да буде стављена тачка на овај случај.

Никола Ђуровић задобио је тешке тјелесне повреде у саобраћајној несрећи која се десила 21. августа 2011. године пола сата послије поноћи на на раскрсници за Раковачке баре, надомак Бањалуке. Повреде су биле фаталне и младић је три дана касније преминуо.


У његов „фиат типо“ ударио је Ауди А4, који је, кроз црвено свјетло, у раскрницу ушао брзином од преко 150 километара на сат. Ненад Радинковић је признао да је он возио Ауди. ДНК узорак, који је из Аудија изузет четири мјесеца касније и који није био прописно обезбијеђен (возило се кретало на релацији Бањалука-Сарајево-Бањалука), наводно је потврдио да је крв нађена на ваздушном јастуку возила, те контролној табли Аудија. У Аудију је је сем Радинковића, према званичном записнику, био још малољетни Ј.С., али то ДНК налаз није показао. Даље, очевици са мјеста несреће и из Хитне помоћи тврде да на Радинковићевој одјећи није било трагова крви нити је он био повријеђен.

Породица покојног Ђуровића је указала на ове детаље, да би се потом појавио нови документ, без печата, у којем је наведено да је возило враћено тек 5. септембра 2011. године. Тај документ наводно је потписао сам Радинковић, мада то није могао учинити, јер се тада налазио у Француској, гдје је отишао пар дана након несреће. И много других детаља из саме истраге указују да су полицијско-правосудни органи учинили низ пропуста или су, још горе, намјерно усмјеравали истрагу како би заташкали стварне кривце са смрт Николе Ђуровића.




Без обзира на све недосљедности и пропусте у истрази, Окружни суд у Бањалуци је 26. новембра 2012. године пресудио Радинковића на четири године затвора. Радинковић је окончање судског поступка чекао на слободи, да би почетком априла ове године у медијима осванула вијест да је он, заједно са још четворо држављана БиХ, ухапшен у Француској због сумње да се бавио трговином оружја. Са Радинковићем су тада ухапшени Владимир Пепић, Зоран Јовановић и Данка Маринковић сви из Бањалуке и Мирко Бакић из Приједора.

Ауди А4, којим је ударено Ђуровићево возило, је власништво „Аса рент доо“. Према документима, Радинковић је возило изнајмио 27. јула 2011. у пет часова ујутро, а вратио га 20. августа 2011. у 8 часова ујутро, дакле прије несреће. Два документа још потврђују наведене датуме: рачун за изнајмљено возило, те лист у којем је наведено да на ауту нема оштећења.

Радинковић се још налази у затвору у Француској. Према појединим тврдњама, неко из РС је француским властима дојавио да Радинковић тргује оружјем и намјестио му хапшење, како би га склонили из РС, пошто је постојала бојазан да “пропјева” и открије истину о саобраћајној несрећи у којој је страдао Никола Ђуровић. Такође се тврди да је полиција РС знала да Радинковић шверцује оружје, али да је наређено да он не буде ухапшен овдје да би му се “намјестило” хапшење у Француској, како би он био склоњен као опасан свједок.

Блог Слободан Васковић

Коментари / 45

Оставите коментар
Name

Знам

23.08.2016 12:48

Није ти лако. Само напред до истине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рода

24.08.2016 04:58

Нажалост, докази пред правосудним органима су небитно бар у Рсу.Они се воде слободном оцјеном доказа и ако им било Шта казете то је ометање рада правосуђа а управо у том правосуђу раде судије кривично и правосназна осуђивања за злоупотребе службеног положаја и овлаштења.Овај случај је шамар нема свима,ове ствари се никако нису смјеле десити,а ма. Баш никако.Цадјо Срам те било краља углед свим поштеним полицајцима.

Name

п

23.08.2016 12:48

ЉУДИ МОЈИ ,ОВО СВИ ЗНАЈУ(НАРОЧИТО У БЛ И КРАЈИНИ) АЛИ НИКО НЕ СМИЈЕ БАШ ЈАВНО У МЕДИЈЕ С ОВИМ!ЈЕДНОСТАВНО МАФИЈАШКА ДРЖАВА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бата

23.08.2016 12:59

У овом хаосу од дрзаве, Слободан Васковиц полако постаје јединица за мјерење морала. Скидам капу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:бата

23.08.2016 21:24

Па то и јесте највећа туга. Истина је да се много информација сазнало са Васковићевог блога, али замисли какво смо друштво кад је то најбоље у држави. Кад је један рекеташ од новинара, полутаблоидни шарлатан појам новинарства. Чланци као најсмјешније Куштрине прогнозе. Биће сунчано, са могућности падавина, уз могући снијег, али су могуће и високе температуре. Лијепи на реченице бројеве, СТЈ што би рекао његов брат по мајци. Катастрофа од друштва направи све што нас окружује и СНСД и Васковића, па и СзП и остали муљ. Не знам да ли му је Тегелтија опорезовао оне рекламе што му Гоогле исплаћује, е то би био занимљив чланак. На онолике милионе хитова о Тегелтији, ваљда бар може који динар узети :Д :Д :Д

Name

РОДИТЕЉ

23.08.2016 13:01

ИМА ЛИ НЕКО БОЉИ ОД ЧАЂЕ, СВИ СУ ИСТИ КО ЈАЈЕ ЈАЈЕТУ. ОРГАНИЗОВАНА БАНДА СНСД-е!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бансхее

23.08.2016 22:35

Ако се већ стално помније Цадју, чему онда шутња и фама у вези тог другог 'високог функционера'??!!

Name

КОЧО

24.08.2016 06:55

НАЈВИШЕГ ФУНКЦИОНЕРА.

Name

Бозија правда

23.08.2016 13:10

Е мој Радинковицу,нека ти драги Бог помогне да ово расвијетлис.Мора се тај јавити ко је заиста крив и затразити опрост и од вас родитеља,па од Бога.Теско да је то могуце,ал ако иста имало бих несто људско.Ако и уста вјерује мора то урадити,због својих потомака

ОДГОВОРИТЕ
Name

чиле

23.08.2016 13:11

ДОСТА ЈЕ БИЛО СКРИВАЊА. ИЗАЂИ ЧАЂО, ВРИЈЕМЕ ЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бас ме занима

23.08.2016 13:17

А засто отац погинулог момка и сада од јавности крије име тог 'јос једног високог функционера' када га зна. А уверен сам да и васковиц зна о коме се ради али и он зазире да објави име, а тиме се у народу стице дојам да и он неста/негога крије - у неком је талу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анонимус

23.08.2016 14:00

Ако те занима размисли мало,али посто немас цим,онда цу ти ја реци.Боји се цовек за свој зивот и за зивот својих најблизих.Када полиција прикрива убиство,и наместа неког другог да призна дело које није урадио,а затим га саље ван земље где му напакују да сверцује орузије.Ста би се тек десило да отац открије име тог другог званицника?Нестао би без трага и гласа.Цовек је схватио у каквом мафијаском друству зивимо,и само хоце правду за смрт свог сина.А не да прави политицке представе.

Name

горан

23.08.2016 15:14

@анонимус А засто онда отац крије име тог 'високог функционера' који је био са Цадјом ? Нецес ваља реци и да отац тог погинулог младица прави 'политицке представе'

Name

Б.Л

23.08.2016 19:55

Сад ће овај нови Директор полиције све то открит и истражит.??он неће изнајмљиват АУДИ,и неће се утркиват са Чађом, неволи он Аутотрке. а и Чађо је негдје у.............??????? ФРАНЦУСКОЈ-Отишао у посј

Name

П

24.08.2016 07:23

Помиње се неколико имена за то друго лице које је било с Чадјом, па чак и једна ЖЕНА .Васковић сигурно зна ко је та друга особа али вјероватно чак ни он не смије да каже јавно јер је ПРЕОПАСНО!

Name

РЕ

18.10.2018 18:24

Николина мајка је на тргу рекла неку вече, да је изумрла птица додо био са Чађом.

Name

Студент

23.08.2016 13:56

Какве смо ми престрашно сподобе. Зато нас и газе министри. Чак и ови патуљасти!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХМ,ХМ

23.08.2016 14:01

ДА,ТО ЈЕ ЈАВНА ТАЈНА,АЛИ СВИ ТО ВЕЦ ГОДИНАМА ЗНАЈУ У БЛ И СИРЕ.ОПЕТ НИСТА.СУДСТВО ЈЕ НАЈ ВЕЦИ И НАЈ КОРУМПИРАНИЈИ КРИВАЦ ЗА ВЕЦИНУ СТВАРИ.ПОГЛЕДАЈТЕ САМО ЊИХОВО БОГАТСТВО..ЈАДНИ СМО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗМАЈ

24.08.2016 03:11

ХМ,ХМ 100% си у праву, то је истина ,То потврђујем из властитог искуства.,и још много других случајева познајем, Поставља се питање,зашто постоји Суд и правосуђе изгледа су на криминалан начин отишли у Приватизацију.Сами себи сврха,Приватизирали су Се и раде на бази понуде и потражње.Ко да више.???итд,итд,

Name

Мири

23.08.2016 14:07

Јасно ми је да они стите једни друге И јасно је свима да ту несто не стима. Али мени није јасно да један отац мозе ститити политицара ма ко год он био зар мозе бити неко вазнији од мога дјетета И правде да то исто дијете поцива у миру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРАЦ

23.08.2016 14:15

ИНСТИТУЦИЈЕ СУ КРИМИНАЛНЕ И ПОД УТИЦАЈЕМ КРИМИНАЛНОГ ЛОБИЈА СНСД-А.ДРЗЕ СЕ ЗА СЛАМКУ.МЕНИ ОВАКВА РС НЕ ТРЕБА,А НИ ОНИМА КОЈИ СУ ДАЛИ ЗИВОТЕ И ЗДРАВЉЕ ЗА ЊУ.НИЈЕ ОВАКВА ПОТРЕБНА НИ ПОРОДИЦАМА ПОГИНУЛИХ.ПОТРЕБНА ЈЕ САМО МАФИЈИ КОЈА ВЛАДА.МОГУ ЈЕ СУТРА УКИНУТИ СТО СЕ ТИЦЕ МЕНЕ И МНОГИХ.НЕЦУ ИЗАЦИ НА РЕФЕРЕНДУМ,НЕКА ИЗАДЈЕ ДОДИКОВ СИН,ОН ВИСЕ ВОЛИ РС ОД НАС КАО И ЊЕГОВ ТАТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

23.08.2016 15:03

Мој отац рањен у рату, сад је пензионер. Има мјесечна примања која нечији гузоњин син списка за суботу увече. Фуј све!!!

Name

РАЈНА

24.08.2016 02:29

Само једно, БРАВО

Name

Поповиц

23.08.2016 14:50

150 км на сат возити и имати удес са другим возилом остати зив. Вратити неостецен ауто Рента кару? Ту несто гадно смрди.ту мозе само уцествовати друго возило и други возац.ваљда це тај неки политицар смоци снаге да то детаљно исстинито описе. Ваља мријети и ици богу на исповјед.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ех Поповицу

24.08.2016 06:27

Ти ликови умисљају да су бесмртни и не верују у Бога. Треба њих стици заслузена казна (ако су криви) за зивота,на земљи.Такви сигурно не иду на небо, него у пакао. Ономе ко је цео њихов зивот цуцао у њима.

Name

инспектор

23.08.2016 18:10

можда је један од Додикових возача то учинио, јер они имају већи утицај од министара

ОДГОВОРИТЕ
Name

суви

24.08.2016 06:29

У Српцу је у Суботу увеце претуцен младиц и остављен да умре.Пуким слуцајем је спасен од слуцајног пролазника који је позвао хитну и полицију.Сад се покусава све затаскати јер је један од тројице силедзија син доктора Игора Крцмара из Градиске.

Name

Полиција

23.08.2016 18:14

Па у МУП РС се годинама на руководецим.позицијама налазе лица склона криминалу и корупцији ..такав је био и Станислав Цадјо који се доводи у везу са овом саобрацајном незгодом у којој је недузни младиц страдао . Политика дрма МУП ом РС и на руководеца мјеста се постављаји полтрони одани власти. Није ни цудо сто је Станислав Цадјо био такав. Уназадио је МУП РС. Зар није брука да је у Зворнику највеци кандидат за мјесто нацелника новоформираног ЦЈБ цовјек који иза себе има низ кривицних дјела али је као такав подобан политицарима ..наравно ријец је о Александру Васиљевицу који је у вријеме док је био командир ПС за БС Зворник поцинио низ кривицних дјела, а за њедно није одговарао ..стога и не цуди сто је Цадји све то затаскамо с обзиром да је био министар унутрасњих послова ..кад те политика стити мозес све посто ми као градјани све то трпимо !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

УН

23.08.2016 20:02

Страшно, брука и срамота. То министар и к...ц.да је имао савјести сам би се пријавио или. Поднио оставку како би. Био примјер. Полицајцима убио је човјека недузног.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јово

23.08.2016 21:09

јесте полиција је корумпирана ,ја знам у МИЛИЦИМА су пуцали у момка ,и дјело су окарактерисали као изазивање опсте опасности ,залосно у каквој дрзави зивимо брука

ОДГОВОРИТЕ
Name

миле

23.08.2016 21:11

Зао ми децка ,али и у МИЛИЦИМА је исто убијају људе пуцају и ниста ,правдо имали те

ОДГОВОРИТЕ
Name

њи

23.08.2016 21:12

болесно народе па нико да се буни сви цекамо данеко уради за нас

ОДГОВОРИТЕ
Name

днк

23.08.2016 21:43

Све додикови фини другари патриоте...

ОДГОВОРИТЕ
Name

мами

23.08.2016 21:49

Коме мозе да се обрати сироти господин Дјуровић!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даре

23.08.2016 21:51

Све можеш избјећи,али доћи ће суд у коме нема каје,баје исл

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

23.08.2016 22:54

Г-Дјуровиц како несватас каква полиција какав суд то је криминалац до криминалца И Само вази. Закон Зуб за Зуб И ниста висе а тај несрецник оптузени је Само параван

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истразивац

24.08.2016 04:59

У свим судовима у ..С постоје тзв. резимске судује којима се додјељују "осјетљиви" предмети. Нпр. у Окрузном суду Управно одјељење ... постоји судија коме се додјељује предмети везани за мито и корупцију највисих функционера, гдје се исход судјења унапријед зна. То знају и прате високи медјународни званицници у бих али ниста не предузимају, за сада, јер су и сами упетљани у неке мутне радње. Постене колеге судије не смију ниста да казу јавно, јер се боје за свој статус

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

24.08.2016 07:13

Од када се то кривична дјела процесуирају на управном одјељењу суда. Ваљда постоји кривично одјељење. Јеси ми ти неки истраживач али неуки.

Name

Истарзивац

24.08.2016 10:16

На Окрузном суду, Управно одјељење воде се поступци по предметима гдје су у позадини мито и корупција. Наравно, не за кривицна дјела мита и корупције и то нисам рекао, него за одлуке дрзавних органа гдје је код доносења одлука била присутна (цак и доказано) мито и корупција. е, сад, да те одлуке дрзавних органа на Управвном дојељењу не би "пале" постоје судије (резимске) којима се ти предмети додјељују, како би се унаприед знао исход. Тако, дрзавни функционери казу " видис, правилно смо радили јер је и суд потврдио насе одлуке...". Тако се, привидно и само за сада, прикривају кривицна дјела мита и корупције (са доказима) и ствар "легне" али, само за сада, посто се о томе води опсезна и веома прецизна истрага. Знају се тацно ко су те судије и кад додје повољан тренутак и буде заврсен затвор на Кули "летјеце перје". Неце бити оне: "нисам знао, нисам био ту, натјерали ме, заврнули ми руку, итд". Према томе, "ре" цитај мало пазљивије и не "трци пред руду". Ако имас ста аргументовано да казес, извили. Ја сам ту да ти одговорим на сва нејасна и "компликована" питања.

Name

з

24.08.2016 07:23

Нико , од страха , не смије рећи истину !

ОДГОВОРИТЕ
Name

П

24.08.2016 07:24

Помиње се неколико имена за то друго лице које је било с Чадјом, па чак и једна ЖЕНА .Васковић сигурно зна ко је та друга особа али вјероватно чак ни он не смије да каже јавно јер је ПРЕОПАСНО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

24.08.2016 08:04

Ово је озбиљна и јавно изнесена оптужба. Друга страна је на потезу. Ако не буде реакције онда је сумља оправдана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дотт

24.08.2016 08:27

Мало га провозати у гепеку па да видс хоце ли проговорити, кад је толико дјубре да се сам не пријави за полиграф ако је цист.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истразивац

24.08.2016 10:20

Не могу ниста реци о овом слуцају јер не нпознајем детаље и нисам се њим бавио. Али знам, и то сам рекао, да на свим нивоима власти (МУП, тузлиаство, судови, итд) постоји правосудна мафија. име је све рецено. И ја се тим бавим. Нисам рекао у којој дрзави да се не бисмо погресно схватили. У наредном периоду све це бити много јасније. Зиви били, па видјели...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влада

24.08.2016 11:35

Провјерити кога ту ноц хеликоптер Владе РС пребацио на ВМА,и ко је након ове несреце пресао у слузбу резима као папак.

ОДГОВОРИТЕ